Ειδήσεις

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την πορεία του έργου ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας


Εδώ και πολλά χρόνια ένας σημαντικός δρόμος, που ενώνει τους Νομούς Λάρισας-Καρδίτσας, αλλά εξυπηρετεί και άλλες περιφέρειες, κατασκευάζεται απο την περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού διάφορα τμήματά του, όπως η παράκαμψη Συκεώνας, Δέλτα Καρδίτσας έως την πόλη της Καρδίτσας, ένα τμήμα εντός του Ν. Λάρισας είναι σε εκρεμμότητα. Πρόσφατα δε, διακόπηκε η κυκλοφορία μετά την διασταύρωση του με τον δρόμο προς Ιτέα-Παλαμά, λόγω της καταστροφής του υποστρώματος απο τις πρόσφατες πλημμύρες, χωρίς να έχει αποκατασταθεί ακόμα.

Το έργο της παράκαμψης της Συκεώνας, προυπολογισμού 33 εκ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2019, μετά απο διάφορες παρατάσεις εκτελεσής του, έπρεπε να παραδωθεί στις 3/10/2023. Μάλιστα η απερχόμενη περιφερειακή αρχή πριν τις περιφερειακές εκλογές, έκανε λόγο σε δελτίο τύπου για επικείμενη ασφαλτόστρωσή του. Ομως αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως σύμφωνα και με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, οδηγείται σε παύση εργασιών, λόγω αδυναμίας του εργολάβου που το είχε αναλάβει.

Για το μη ολοκληρωμένο τμήμα εντός του Ν. Λάρισας, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, για το που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Επίσης δεν υπάρχει ενημνέρωση για το αν οι εργασίες στο τμήμα Δέλτα Καρδίτσα, έως την πόλη της Καρδίτσας, εξελίσονται με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου και πότε θα ολοκληρωθεί.

Τέλος για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο τμήμα του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας, μετά την διασταύρωση με Ιτέα-Παλαμά και αναγκάζει όσους χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο, να κινούνται απο παράκαμψη μέσω Ιτέας, Παλαμά και άλλων χωριών, κάνοντας πολλά χιλόμετρα παραπάνω και να ταλαιπωρούνται, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη 2 μήνες μετά την πλημμύρα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ζητάμε απο την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας ενημερώσει αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει και καθυστερούν υπερβολικά αυτά τα έργα και πότε θα ολοκληρωθούν.

 

Προηγούμενο άρθρο Τροποποίηση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο Υποβολή δικαιολογητικών για αποτίμηση ζημιών στις αγροτικές επιχειρήσεις