Ειδήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για τον περιφερειακό δακτύλιο


Την υπογραφή της σύμβασης του έργου ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης, από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας όπου βρέθηκε, έκανε λόγο για ένα πολλαπλά σημαντικό έργο το οποίο είναι προϋπολογισμού 8.659.000 ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες.

Πρόκειται για το δρόμο που περνάει μπροστά από τον ΟΣΕ και καταλήγει στο Νοσοκομείο. Για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν ηχοπετάσματα σε μήκος 1.100 μέτρων.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός είναι ένα έργο το οποίο αναβαθμίζει όλη την περιοχή. Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πάρκινγκ, πεζοδρόμιο, όδευση για τα ΑμεΑ.

«Αλλάζουμε την Καρδίτσα και την κάνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Ευχαριστούμε τη ΓΑΙΟΣΕ,  τον ΟΣΕ και την Τράπεζα Πειραιώς που έδωσαν το πράσινο φως για να μπούμε στα οικόπεδά τους για τις εργασίες. Οι απαλλοτριώσεις θα γίνουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του έργου Δέλτα-Καρδίτσα είπε πως «Δεν είναι για τους 30-40 που αντιδρούν αλλά για τους χιλιάδες που το χρησιμοποιούν. Καθυστερεί γιατί κάποιοι δεν θέλουν να συνεργαστούν».

 Έργα Ιανού

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης από τον Ιανό τονίζοντας πως πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπου καταγράφηκε το τι έγινε και το τι μένει. «Είχαμε πολύ έγκαιρα την καταγραφή και γι ΄ αυτό ήρθαν τόσα χρήματα στην Καρδίτσα» δήλωσε.

Έργα εκτελούνται σε δρόμους και γέφυρες-ποτάμια. Στον Μέγα θα δουν τι απομένει για να εκτελεστεί.

Η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει τα έργα στους Δήμους Αργιθέας, Καρδίτσας και Μουζακίου όπως επίσης και τα έργα στα ποτάμια (Πάμισος, Καλέντζης, Ενιπέας κ.α.).

Προηγούμενο άρθρο Επιμένει στο πορτοκαλί η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Σ. Μπακαλάκου: Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και η διαφορά ήθους της προηγούμενης και νυν Δημοτικής αρχής