Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα έκανε η πρέσβης της Αυστρίας


Επίσκεψη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε η πρέσβης της Αυστρίας κ. Hermine Poppeller, συνοδευόμενη από την βουλευτή κ. Ασημίνα Σκόνδρα, πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Αυστρίας της Βουλής των Ελλήνων.

Την διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος, ο οποίος καλωσορίζοντας την κ.  Poppeller ανέφερε ότι τα Άγραφα είναι ό,τι και οι Άλπεις στην Αυστρία. Αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας με αντικείμενο τον Ορεινό Τουρισμό, προγράμματα φιλοξενίας φοιτητών στις θερινές Ακαδημίες της Λίμνης Πλαστήρα, υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus, καθώς και προώθηση συνεργασίας σε τοπικά προϊόντα, όπως τα κρασιά Μεσενικόλα.

Η κ. Poppeller αναφέρθηκε στον ορεινό Τουρισμό Εμπειρίας και την σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών που προάγουν το τουριστικό προϊόν της λίμνης.

Η κ. Α. Σκόνδρα ανέφερε ότι η επίσκεψη της πρέσβειρας εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, με σκοπό την ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργασίας, πόσο δε μάλλον με την Καρδίτσα και τη λίμνη Πλαστήρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Θ.Τσάβαλος και άλλοι εκπρόσωποι επαγγελματιών, ενώ από το Δήμο ήταν η αντιδήμαρχος κ. Β.Ξηροφώτου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Στεργιόπουλος, ο γραμματέας κ. Β. Μπράντζος.

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλεκτρονική απογραφή των δεξαμενών υγρών καύσιμων και υγραερίου
Επόμενο άρθρο Παραδοσιακές χελιδόνες στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας από τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ