Ειδήσεις

Επίσκεψη στο εν εξελίξει έργο συντήρησης και ανάδειξης του (παλαιού) Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Μητροπόλεως


Το εν εξελίξει έργο συντήρησης και ανάδειξης του (παλαιού) Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Μητροπόλεως Καρδίτσης επισκέφθηκε η κ. Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Το ανακαινιστικό έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020».

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της τοπικής κοινότητος Μητροπόλεως και κτίστηκε το 1832, όπως αναγράφεται στο ανάγλυφο περίθυρο της νότιας εισόδου.

Οι εργασίες συντήρησης αφορούν σε επεμβάσεις καθαρισμού, στερέωσης, αισθητικής αποκατάστασης και προστασίας των τοιχογραφιών, του τέμπλου, των φορητών εικόνων και των ανοιγμάτων του Ιερού Ναού.

Ο στόχος του υποέργου είναι η αποκατάσταση του διακόσμου του Ιερού Ναού, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι οι εργασίες του να συμβάλουν στην πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά του, καθιστώντας το αφενός ασφαλή και αφετέρου αναγνωρίσιμο και ελκυστικότερο σε ένα ευρύτερο κοινό με αποτέλεσμα την ανάδειξή του σε σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας στην Αργιθέα
Επόμενο άρθρο Master plan του ΤΟΕΒ Τιτανίου για τα αρδευτικά - Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Γιαννάκος στο Ηχόραμα 100,8