Ειδήσεις

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας στο ΙΕΚ Καρδίτσας


Επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιος Βούτσινος την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021. Ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του γραφείου του, κ. Ναντίν Πισλή, το Διευθυντή Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης, κ. Δημήτριο Σουλιώτη και το συνεργάτη του, κ.Αδαμάντιο Κυρίδη, είχε συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας, κ. Θεόδωρο Μπαλωμένο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του ΙΕΚ καθώς και οι δυνατότητες ίδρυσης του πρώτου Θεματικού ΙΕΚ, για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, στην περιοχή –κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή του ΙΕΚ, από το Δεκέμβριο του 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας επιθεώρησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΕΚ και επισκέφθηκε το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, καθώς και μέλη ΔΕΠ. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον αναπληρωτή πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή κ. Γεώργιο Νταλό, σε όλους τους χώρους του τμήματος, όπου είχε την ευκαιρία να διακρίνει το υψηλό επίπεδο παροχής γνώσης στους φοιτητές του τμήματος, τα άρτια εξοπλισμένα –με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας- εργαστήρια, έργα φοιτητών, μέρος των ερευνητικών εργασιών των μελών του τμήματος κ.α.

Τέλος, ο κ. Βούτσινος είδε θετικά την πρόταση μας, για ίδρυση και λειτουργία του νέου Θεματικού ΙΕΚ με καινοτόμες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην επικράτεια. Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη θεωρείται η υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κυρίως του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Ευελπιστούμε στην άμεση εφαρμογή του νέου θεσμού και στην αποτελεσματική λειτουργία του, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρεμιέρα με ελάχιστα θετικά self test στα σχολεία του Νομού
Επόμενο άρθρο Υψώθηκε πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία