Ειδήσεις

Επιτροπή Αγώνα: Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε


Η επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και η επιδείνωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων εξελίσσονται σε όλα τα μέτωπα. Οι τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη φτωχοποιούν παραπέρα και σε δραματικές διαστάσεις τους εργαζομένους, τους μισοεργαζόμενους/μισο-άνεργους και άνεργους, τη μαθητική, φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία. Μας «τάζουν» έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα, που θα είναι όμως εύκολος και κερδοφόρος για το κεφάλαιο και τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές.

Παράλληλα, η επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κλιμακώνεται. Η κυβέρνηση κάνει τα επόμενα βήματα εφαρμογής όλου του αντιδραστικού – αντιεκπαιδευτικού θεσμικού πλαισίου της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης. Τα μέτρα ταξικών σφαγείων της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων εμπεδώνονται και επεκτείνονται, ενώ η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τα ΜΑΤ αποτελούν το νέο… εκπαιδευτικό προσωπικό της σπουδάζουσας νεολαίας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει και τον νέο νόμο πλαίσιο που κατακερματίζει και απαξιώνει τα πτυχία.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνεται η επίθεση στις ελευθερίες, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Κάθε ζωντανή κίνηση των σωματείων επιδιώκεται να ελεγχθεί και να κατασταλεί μέσω του ΓΕΜΗΣΟΕ του αντεργατικού νόμου 4808, οι απεργίες βγαίνουν κατά συρροή με fast-track διαδικασίες παράνομες, οι διαδηλώσεις χτυπιούνται ανελέητα και βιομηχανίες πολιτικών διώξεων είναι σε εξέλιξη.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από καμία κυβερνητική «ευαισθησία» που θα περιγελάσει με τα voucher τη λαϊκή και εργατική εξαθλίωση – Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από εκλογές και «σωτήριες» κυβερνητικές εναλλαγές που θα διαχειριστούν την ίδια πολιτική – Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από την ΟΛΜΕ που δηλώνει πλήρη υποταγή στα σχέδια του συστήματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με την αντίθεση του κλάδου στα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα.

Ο λαός και οι εκπαιδευτικοί θα ξαναβρούν τη δύναμή τους στους δρόμους! Εκεί που πάντα κερδήθηκαν οι κατακτήσεις. Στην πραγματικότητα, καμία κυβέρνηση, κανένα δικαστήριο και καμία αστυνομία δεν είναι πιο ισχυροί από έναν λαό που αγωνίζεται και συνειδητοποιεί τη δύναμή του. Οι 100.000 απεργοί και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εκπαιδευτικοί της 11ης Οκτώβρη 2021, οι εργατικοί αγώνες που είναι σε εξέλιξη στη χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, είναι τα πρώτα μικρά δείγματα, αλλά δείχνουν τον μόνο δρόμο: τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

Γι΄αυτό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις 9 Νοέμβρη.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
  • Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Κάτω ο αντισυνδικαλιστικός Ν.4808 (Χατζηδάκη)

Απεργιακή συγκέντρωση 11.30πμ Κεντρική πλατεία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Απεργιακή συγκέντρωση 11.30πμ Κεντρική πλατεία

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακό εργαστήρι από τον ΣΘΕΒ με θέμα: Εργαλεία οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Ε.Ε.
Επόμενο άρθρο Στις 11 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για την υγεία