Ειδήσεις

Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας: Λευτεριά στην Παλαιστίνη


Βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ισοπέδωση κάθε ζωτικής υποδομής στην Παλαιστίνη, η καταστροφή ολόκληρης της περιοχής, με σκοπό την τελική εκδίωξη των Παλαιστινίων από εκεί. Καταδικάζουμε τις βαρβαρότητες του ισραηλινού κατοχικού κράτους και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τη μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού και τη μετατροπή των παλαιστινιακών πόλεων και χωριών σε συντρίμμια. Το έγκλημα αυτό εξελίσσεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ,  της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων- που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Του κράτους που συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη και πολύμορφη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Επιθετικότητα που αποτέλεσμά της είναι ο τραγικός απολογισμός εκατοντάδων νεκρών και τραυματιών, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά

Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους καθιστώντας το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας ολοένα και πιο επικίνδυνο.  Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά”-με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα-στη ΝΑ Μεσόγειο, που ήδη έχει ενταχθεί σε ΝΑΤΟική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε απαθείς τις δραματικές ώρες που βιώνει η Γάζα  όπου το Ισραήλ σφυροκοπά ανελέητα την περιοχή, πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό.

Δεν είναι δυνατόν να σιωπούμε μπροστά στον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας.

Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα νέο στρατόπεδο, όπου θα στοιβαχτούν οι κυνηγημένοι της Παλαιστίνης, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας φούχτας ιμπεριαλιστών, ντόπιων και ξένων.

Εμείς,  η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας επιλέγουμε να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Επιλέγουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία για συγκέντρωση αλληλεγγύης του Σωματείου των Ιδιωτικών υπαλλήλων την Παρασκευή  3 Νοεμβρίου στις 6 μμ  στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

 Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε:  Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 

  • Να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου (2015) και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΔΑΠ «Το Παιδικό Στέκι»: It ΄ s Halloween time!!!
Επόμενο άρθρο Στο ΕΑΠΑ η σύνδεση γέφυρας Καταφυλλίου με το Αργύρι