Ειδήσεις

Επιτυχημένη η πρώτη μέρα της 49ης εθελοντικής αιμοδοσίας στον Παλαμά


Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη η πρώτη μέρα της 49ης εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/09/2021, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολιτιστικού κέντρου Παλαμά, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών του Παλαμά και των γύρω περιοχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Παλαιοί και νέοι αιμοδότες κατέκλυσαν κυριολεκτικά το πολιτιστικό κέντρο, δίνοντας το καλύτεροπαράδειγμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Συνολικά συλλέχθηκαν 68 μονάδες αίματος, αν και οι αιμοδότες που προσήλθαν ήταν πολλοί περισσότεροι! Δυστυχώς για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν (λόγοι υγείας, αναμονή κ.α.).  Τους καλούμε όλους να δώσουν το παρών στην επόμενη αιμοδοσία σε λίγες μέρες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας,για τη προσήλωση, τη διάθεση αλλά και τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε επίσης τους συμπολίτες μας Θάνο Πατούνη και τους αδερφούς Μαντέ (Σάκη και Αλέξη) για την ευγενική προσφορά κρουασάν και μπανανών αντίστοιχα και τον Βασίλη Μπανάσο για την προσφορά οικονομικής ενίσχυσης προς το σύλλογο.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες-μέλη μας για την έμπρακτη και  ανεκτίμητη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, την ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Θεωρούμε ότι αποτελεί ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης η επιβράβευση σε όλους και όλες που πρωτοστατούν και συμμετέχουν, σε αυτή την ανεκτίμητη και αναντικατάστατη κοινωνική προσφορά

Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

Καλούμε όλους τους υγιείς συμπολίτες μας στην 2η μέρα της 49ης αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις με τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα