Ειδήσεις

Επιτυχημένο Robotics Workshop στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST


Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το Robotics Workshop που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ικανοτήτων I4byDesign και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023, στο αμφιθέατρο Agora του Πάρκου Καινοτομίας στη Λάρισα.

Το ανοιχτό εργαστήριο εστίασε σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων σχετικά με τη ρομποτική, την αυτοματοποίηση και τη σύγχρονη τεχνολογία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς, να δουν liveπαρουσιάσεις ρομποτικών συστημάτων, να ανταλλάξουν ιδέες και να θέσουν ερωτήσεις σε καταρτισμένους επαγγελματίες και ειδικούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Chief Operating Officer του JOIST, Βασίλη Αβραμούδη και τον Funding & Training Manager του I4byDesign, Γρηγόρη Ματενόγλου, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα και τα οφέλη της μετάβασης από τις συμβατικές μηχανές αυτοματισμού στα ρομπότ, στις σύγχρονες βιομηχανίες.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Technical Manager (Robotics) του I4byDesign μίλησε για τα ρομποτικά συστήματα και την προσομοίωση της γραμμής παραγωγής στη Βιομηχανία 4.0.

Ο Ανδρέας Καργάκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) τουΕθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης(Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) παρουσίασε σύγχρονες δράσεις Έρευνας και Καινοτομίας στη ρομποτική, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε τομείς όπως η υγεία, τα logistics, η γεωργία και το agile manufacturing.

Ο Γιώργος Τσάμης, Software Engineer της OZZIE Robotics, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της OZZIE Robotics, η οποία αποτελεί spin off εταιρεία του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και εν συνεχεία ανέλυσε τα πλεονεκτήματα των ρομπότ υπηρεσιών και των εφαρμογών τους.

Η Μαρία Μπλιαντίδου, Business Growth Manager της TETTIX, επικεντρώθηκε στις προσφερόμενες λύσεις ρομποτικών αυτοματισμών οι οποίες απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγικότητας.

Στη συνέχεια, η Μαρίνα Παπαχρηστοπούλου, Business Development Manager/ Mechanical Engineer της iKnowHow S.A., μίλησε για τα αυτόνομα ρομπότ και τη συμβολή τους στη γεωργία ακριβείας.

Ακολούθησαν live demo από τις εταιρείες I4byDesign, OZZIE Robotics, ΤΕΤΤΙΧ και iKnowHow όπου παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες και εφαρμογές αρθρωτών και συνεργατικών ρομποτικών συστημάτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, αφιερώθηκε χρόνος για συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών/ριών. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και επικεντρώθηκαν κυρίως στις βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να ακολουθήσει μια επιχείρηση σήμερα, ώστε να ενσωματώσει τα συνεργατικά ρομπότ, τους ρομποτικούς συγκολλητές και άλλες ρομποτικές λύσεις στη γραμμή παραγωγής και τις διαδικασίες της, αλλά και στη γεωργία.

Η επιτυχία του Robotics Workshop αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της ρομποτικής και την αποτελεσματική ενσωμάτωσή της στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Το JOIST μέσα από την κοινότητά του προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη και διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, προάγοντας τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών, εταιρειών, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκδηλώσεις του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα https://joistpark.eu/.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Η Ν.Δ. μόνη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας