Ειδήσεις

Εποικοδομητική συνάντηση Θάνου Σκάρλου με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας


Με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος της ΠΕΔ Καρδίτσας κ. Θάνος Σκάρλος, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαρτίου.  Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ιωάννης Μακρής, ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Βασίλης Σουλιώτης  και ο ταμίας κ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν την αστυνόμευση και λειτουργικά ζητήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας αλλά και ειδικότερα του Α.Τ Σοφάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων υπογράμμισε την άμεση ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του ΑΤ Σοφάδων καθώς καταγράφεται αυξημένη παραβατικότητα λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις κλοπές και ζημιές που παρατηρούνται στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία της αρδευτικής περιόδου. Ο κ. Σκάρλος σημείωσε πως απαιτείται πέραν της αστυνόμευσης, αυστηροποίηση των ελέγχων με «κάθε διαθέσιμο μέσο» στους δυνητικά τελικούς αποδέκτες των κλαπέντων υλικών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.  Ενημέρωσε μάλιστα το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη υπάρξει σχετική αλληλογραφία.

Στην ατζέντα της συζήτησης οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησαν τη συμβολή του Δήμου Σοφάδων και της ΠΕΔ Καρδίτσας σε ότι αφορά την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Ο κ. Σκάρλος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στα αιτήματα των αστυνομικών, δηλώνοντας ότι θα συμβάλλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κοινός μας στόχος είναι η διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών».

Παράλληλα το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας έθεσε υπόψη του κ. Σκάρλου το πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να διεκδικηθεί η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα, χαρακτηρίζοντας ως ώριμο ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων χαρακτήρισε ως μείζον ζήτημα την επαναλειτουργία της Σχολής   προς ευρύτερο όφελος της τοπικής κοινωνίας τονίζοντας ότι ως πρόεδρος της ΠΕΔ Καρδίτσας  θα διερευνήσει όλες πτυχές ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα υλοποίησης του αιτήματος.

Ο κ. Σκάρλος τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους για το υψίστης σημασίας για την κοινωνία λειτούργημα που επιτελούν, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες και τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Υπογράμμισε ότι θα συμβάλει μέσω της αγαστής και στενής συνεργασίας που ήδη υπάρχει στην διευκόλυνση και στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς απώτερος σκοπός όλων είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των πολιτών και της περιουσίας αυτών.

Από την πλευρά τους , τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Σοφάδων για την άμεση ανταπόκριση του στα αιτήματα που τέθηκαν και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Αστυνομία της περιοχής. Τόνισαν παράλληλα την αμφίδρομη ενίσχυση της διάθεσης για περαιτέρω συνεργασία με κοινό στόχο της την ασφάλεια των πολιτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με το βλέμμα στον Ολυμπιακό και το μυαλό στην παραμονή!
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας: Στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου