Ειδήσεις

Με το βλέμμα στον Ολυμπιακό και το μυαλό στην παραμονή!


Η αγωνιστική δράση στην Basket League βαίνει στην πιο καθοριστική της καμπή και ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ μετρά αντίστροφα, παραμένοντας προσηλωμένος στο μεγάλο στόχο της παραμονής του στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, το θρίλερ στην ουρά του πρωταθλήματος κορυφώνεται και η ομάδα της Καρδίτσας, μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Ιωνικό Νίκαιας, είναι εκείνες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί στην Α2.

Ο Α.Σ.Κ. γνωρίζει ότι τίποτε δεν έχει κριθεί και πως η δική του προσπάθεια είναι αυτή που τον οδηγεί στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις να κρατά την τύχη στα χέρια του. Η ήττα από το Λαύριο ήταν σίγουρα ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν εκτροχιάζει τους «κυανόλευκους» από το στόχο τους, καθώς, όπως εξελίσσεται η κατάσταση και το πρόγραμμα της Basket League, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ιωνικό, τον οποίο υποδέχεται στο Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης». Αυτό που δε γνωρίζει ακόμη ο Α.Σ.Κ. είναι, εάν θα του αρκεί μία απλή νίκη ή ένα νικηφόρο αποτέλεσμα με περισσότερους από επτά πόντους, ώστε να καλύψει (αν χρειαστεί) τη διαφορά της ήττας με 78-71 από την ομάδα της Νίκαιας στο ματς του Α’ γύρου.

Αναφανδόν, οι υπολογισμοί και τα σενάρια διαμορφώνουν ένα θρίλερ που, μαθηματικά τουλάχιστον, δεν πρόκειται να τελειώσει την προσεχή αγωνιστική. Σε αυτή, ο Α.Σ.Κ. φιλοξενείται την Κυριακή στις 7:15 μ.μ. στο Σ.Ε.Φ. από τον Ολυμπιακό και επιδιώξει να διατηρήσει ψηλά τους αγωνιστικούς του ρυθμούς απέναντι σε έναν αήττητο -στις εγχώριες διοργανώσεις- αντίπαλο. Στην 21η και προτελευταία αγωνιστική, φιλοξενούνται επίσης δύο αναμετρήσεις με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα της Καρδίτσας, με τον Ιωνικό να υποδέχεται το Λαύριο και τον Απόλλωνα Πάτρας να δοκιμάζεται στην έδρα του Παναθηναϊκού. Όπως και να’χει, οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» θα παραμείνουν ως και την τελευταία αγωνιστική και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών και εφησυχασμού.

Έτσι λοιπόν, ο Α.Σ.Κ. δεν μπορεί παρά να στρέψει όλη του την προσοχή και προσπάθεια στον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και θα εκπληρώσει το φετινό στόχο, στην παρθενική του παρουσία στην Basket League. Η έξοδος στο Σ.Ε.Φ. θα είναι αναμφίβολα μία ιστορική στιγμή και ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία, με την ομάδα της Καρδίτσας να αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως ευκαιρία να διατηρήσει την εγρήγορσή της ενόψει του «τελικού» της τελευταίας αγωνιστικής. Εξάλλου, όλη η φετινή προσπάθεια, ο τρόπος λειτουργίας του συλλόγου, η καταπληκτική ανταπόκριση του κόσμου, τα συνεχή βήματα προόδου και η προοπτική που δομείται προοδευτικά όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν ότι, στο ματς της αυλαίας, θα κριθούν οι κόποι αυτού του συγκλονιστικού «μαραθωνίου».

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής φέρνουν Α.Σ.Κ. και Ιωνικό ισόβαθμους στην τελευταία θέση της γενικής κατάταξης με ρεκόρ 4-16, ενώ μία θέση πιο πάνω βρίσκεται ο Απόλλων Πάτρας με 5-14. Συνεπώς, τα σενάρια παραμονής αλλά και το πρόγραμμα των τριών «μονομάχων» για την αποφυγή του υποβιβασμού έχουν ως εξής:

Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (4-15)

21η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

22η αγωνιστική: Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Ιωνικός Νίκαιας

Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες:

0-1 με τον Ιωνικό Νίκαιας (-7)

0-2 με το Λαύριο (-16)

1-1 με τον Απόλλωνα Πάτρας (+9)

 

 

Απόλλων Πάτρας (5-14)

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Απόλλωνας Πάτρας

22η αγωνιστική: Απόλλων Πάτρας – ΠΑΟΚ

Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες:

1-1 με τον Ιωνικό Νίκαιας (+23)

1-1 με το Λαύριο (+11)

  • με τον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (-9)

Ιωνικός Νίκαιας (4-16)

21η αγωνιστική: Ιωνικός Νίκαιας – Λαύριο

22η αγωνιστική: Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Ιωνικός Νίκαιας

Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες:

0-1 με το Λαύριο (-32)

1-1 με τον Απόλλωνα Πάτρας (-23)

1-0 με τον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (+7)

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ή περισσότερων ομάδων, τότε ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν
  • Περισσότερες νίκες ανάμεσα στις ομάδες
  • Καλύτερη διαφορά πόντων ανάμεσα στις ομάδες
  • Καλύτερη επίθεση ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν
Προηγούμενο άρθρο Διασκεδάζουμε & Μαθαίνουμε Σχεδιάζοντας Πασχαλινές 3D Δημιουργίες για το Σπίτι
Επόμενο άρθρο Εποικοδομητική συνάντηση Θάνου Σκάρλου με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας