Ειδήσεις

Εργαστήριο δεξιοτήτων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας


Με αφορμή τo θέμα του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων-Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: “Το χαρούμενο λιβάδι” καθώς και του Άξονα: “Σχέσεις μεταξύ των μαθητών- μαθητριών”, οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν στο σχολείο τους τη συγγραφέα Γεωργία Κούκνα από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο».

Οι μαθητές των  τμημάτων Γ1,Γ2  και Γ3, προετοιμάστηκαν διαβάζοντας το βιβλίο της συγγραφέως «ΓΗ ΚΑΛΕΙ ΜΠΛΑ-ΜΛΟΥ». Κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης, οι μαθητές  συζήτησαν  με τη συγγραφέα τον τρόπο γραφής ενός βιβλίου καθώς επίσης και από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο του συγκεκριμένου  βιβλίου.

Μέσα από τη διαδικασία της αφήγησης της συγγραφέως αντιλήφθηκαν το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φιλία και η συνεργασία στη ζωή των ανθρώπων. Πώς οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ,ακόμη και να λυθεί με την αγάπη και τη βοήθεια των φίλων!

Οι μαθητές συμμετείχαν  σε διάφορες δράσεις : δραματοποίηση του βιβλίου, ζωγράφισαν με θέμα τη φιλία και την αγάπη, συγκέντρωσαν τις ζωγραφιές τους στο “κουτί της φιλίας” και τέλος  αφού τους μοιράστηκαν κάρτες-εικόνες με λέξεις από την ίδια τη συγγραφέα, χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων και με την παρότρυνσή της έκαναν “παραμυθοδημιουργίες” γράφοντας συνεργατικά το δικό τους παραμύθι!!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο ΟικόΣφαιρα: Να κηρυχτεί διατηρητέος ο υδατόπυργος Καρδίτσας