Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία


Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι Αργίας. Είναι ημέρα όπου οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την αιματοβαμμένη εξέγερση του Σικάγου  που το Μάιο του 1886 ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η 1η Μάη είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης  και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την Παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία, και Ασφάλεια!

Ο αγώνας αυτός των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου αποκτά ξανά νόημα, ειδικά μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που καταργεί βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη:

  • 8ώρης εργασίας
  • 8ώρης ανάπαυσης
  • 8ώρο ελεύθερο χρόνο!

Μισθούς και συντάξεις που να φτάνουν για την επιβίωση των ανθρώπων!

Καλούμε τα σωματεία και συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, τους συνταξιούχους , τους φορείς καθώς και συλλογικότητες της Καρδίτσας σε κοινή σύσκεψη με τα σωματεία και τους συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη του Ν. Τμήματος της  ΑΔΕΔΥ, που θα γίνει την Τρίτη 26/04/2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για να συν διαμορφώσουμε την πρόταση πάλης για την Απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει την 1η Μάη 2022 !

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γ. Καραβίδας: Με τα ευχαριστήρια στον Αγοραστό και στους κυβερνητικούς παράγοντες πρέπει να μένουν οι δημότες των πληγέντων από τον Ιανό στο Μουζάκι