Ειδήσεις

Γ. Καραβίδας: Με τα ευχαριστήρια στον Αγοραστό και στους κυβερνητικούς παράγοντες πρέπει να μένουν οι δημότες των πληγέντων από τον Ιανό στο Μουζάκι


Βαδίζουμε ολοταχώς προς τα δύο χρόνια από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» και οι κάτοικοι των ορεινών,κυρίως, χωριών του Δήμου Μουζακίου εξακολουθούν να βιώνουν τις καταστροφές που αυτός άφησε πίσω του στις όποιες βασικές υποδομές, τα περιουσιακά τους στοιχεία, κ.λ.π.

Καταστροφές, μάλιστα, οι αποκαταστάσεις των οποίων παραμένουν, με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα, σχεδόν ολοκληρωτικά εκτός των εγκριθέντων χρηματοδοτήσεων αντίστοιχων προτάσεων, που αρμοδίως είχαν υποβληθεί, διαψεύδοντας τόσο  τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής όσο και τις αντίστοιχες εξαγγελίες κυβερνητικών παραγόντων, ντόπιων και μη.

Προφανώς για κάποιους οι πληγέντες από τον «Ιανό» δημότες του Δήμου Μουζακίου πρέπει να ικανοποιούνται με τις υπουργοποιήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον δήθεν άριστο χειρισμό τους στην αντιμετώπιση των ίδιων προβλημάτων αλλά και με τα κατ’ επανάληψη θερμά «ευχαριστήρια» του κου Δημάρχου Μουζακίου σε υπουργούς ή και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες. Τελευταίο όλων το «ευχαριστώ» που ο κος Δήμαρχος απηύθυνε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Αγοραστό κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε για το πως σκοπεύει να αντιδράσει στη παράλειψη της χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης στα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου.

Μπορείμεταξύ τους να ικανοποιούνται και νατα βρίσκουν βγάζοντας φωτογραφίες, ευχαριστώντας και συγχαίροντας ο ένας τον άλλο και βαφτίζονταςως «μεγάλα έργα» τα αυτονόητα,όπως την αποκατάσταση κατεστραμμένων βασικών υποδομών στην έδρα του Δήμου.Έργατο σχεδιασμό και τις λεπτομέρειες των οποίων συμφωνούν πίσω από κλειστές πόρτες στο Δημαρχείο,χωρίς να ανακοινώνουν στο ΔημοτικόΣυμβούλιο και στους δημότες και με τον κο Δήμαρχο να χαρακτηρίζει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ως φαιδρότητες τις όποιες ανησυχίες των τελευταίων για το στένεμα της κοίτης του ποταμού.

Τούτα τα «ευχαριστώ», ωστόσο, κάθε άλλο παρά αποτελεσματικά καταδείχθηκαν στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων από τον «Ιανό» προβλημάτων, τα οποία εδώ και δύο σχεδόν χρόνια εξακολουθούν να ταλανίζουν τους δημότες και να απειλούν το μέλλον της περιοχής, αποτελώντας την αιτία περαιτέρω εγκατάλειψηςτης υπαίθρου.

Ας τα αντιληφθεί,λοιπόν, αυτά ο κος Δήμαρχος Μουζακίου κι ας αποφασίσει να αντιδράσει όπως πρέπει.

 

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία) Δήμου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού