Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας


Για άλλη μια φορά σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς – σε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους του ν. Καρδίτσας, έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας . Οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι μεγάλες μειώσεις των επιδοτήσεων αλλά και το μεγάλο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο , ρεύμα, αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές) συντελούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική στον πρωτογενή τομέα , το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, χιλιάδες νέα στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα αλλά το βασικότερο είναι ότι απαξιώνεται ένας τομέας ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά μέσα από την παραγωγική διαδικασία να αποτελέσει το άρμα για την έξοδο από την κρίση και να βοηθήσει στη μείωση της μεγάλης ανεργίας.

Δεν φτάνουν τα όσα δύσκολα βιώνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι ήρθαν και τα καταστροφικά φαινόμενα Danielκαι Eliasνα τους αποτελειώσει. Είδαν τα σπίτια τους, τα μηχανήματά τους , το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να χάνεται κάτω από το νερό. Τεράστιες καταστροφές που έχουν φέρει όλους όσους ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα στο νομό μας στην απόγνωση και στην απελπισία. Το μέλλον τους αβέβαιο, οι αποζημιώσεις από το κράτος μέχρι τώρα πενιχρές.

Για να υπάρχει μέλλον, για να μπορέσουν και πάλι αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν στα πόδια τους θα πρέπει το κράτος άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης στο 100%της ζημιάς που έχουν πάθει. Θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν όλα εκείνα τα αναγκαία έργα που θα συμβάλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας.  Να ρυθμιστούν και να παγώσουν όλα τα χρέη και οι υποχρεώσεις μέχρι να αρχίσουν και πάλι να παράγουν.

Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να στηριχτεί από όλους, να γίνει και δικός μας αγώνας γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να σταματήσουν και να αποτραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης της ποινικοποίησης των αγώνων όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τους ανέργους, τους πολίτες να συμμετέχουν στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 18:30μ.μ στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αγώνα και αντίστασης ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν και καταστρέφουν τις ζωές μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή