Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Βάϊου Μπάτρα


Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στο πλαίσιο και της κοινωνικής και ανθρωπιστικής της δράσης, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο τη συλλογή ικανού αριθμού φιαλών αίματος, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί. Η εθελοντική αιμοδοσία γίνεται στη μνήμη του συναδέλφου Βάιου Μπάτρα που χάσαμε πρόσφατα ο οποίος ήταν τακτικός εθελοντής αιμοδότης!

Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που οι ανάγκες για αίμα πληθαίνουν είναι πολύ λίγες οι διαθέσιμες φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος της ΕΛΜΕ. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής οπότε κρίνεται επιτακτική η αναγκαιότητα συμμετοχής των συναδέλφων αιμοδοτών στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνουμε και έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από 23/10 έως και 31/10, στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Όσοι συνάδελφοι αδυνατούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύουν την Τράπεζα Αίματος καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται

Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).

Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.

Σχετικά με τη χορήγηση αιμοδοτικής άδειας την ημέρα αιμοδοσίας διευκρινίζουμε τα εξής:

Όσοι συνάδελφοι θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση σχετικής άδειας. Οφείλουν απλώς να ενημερώσουν έγκαιρα το Διευθυντή του σχολείου τους, ο οποίος και θα δηλώσει ηλεκτρονικά την απουσία για τους συγκεκριμένους συναδέλφους.

 

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Οι πλημμυροπαθείς ψάχνουν το ψηφιακό κράτος, μήπως το είδε κανείς;
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα