Ειδήσεις

Φαντασμαγορική φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Μουζάκι


Σε μια χαρούμενη και συνάμα φαντασμαγορική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μουζακίου και το Ν.Π.Δ.Δ. (Πολιτισμός – Αθλητισμός – Νεότητα), πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18/12/2021, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ. Λίνα Αγγελάκη, κ. Γιώργος Φούντας, κ. Ιωάννης Πατσιαούρας, κ. Ηλίας Τρυφέρης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Γιώργος Γέρμανος, ο Πρόεδρος της Β.θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Ζαρνακούπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Πούπης, κ. Επαμεινώνδας Γκινής, κ. Γιώργος Καραβίδας, κ. Γιώργος Παναγόπουλος, κ. Άρης Γκαγκάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Αχιλλέας Καταραχιάς, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Λαζαρίνα, κ. Τούλα Πλακιά και πολλοί κάτοικοι, αν και το κρύο που επικρατούσε στην πόλη ήταν τσουχτερό.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε στους παριστάμενους καλές γιορτές, επισήμανε ότι «σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε του 2021, μία χρόνια που λόγω της μένουσας πανδημίας αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια των ανθρώπων να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει στη ζωή τους».

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «ο κορωνοϊός ουσιαστικά έχει ανατρέψει την φυσιολογική ροή της καθημερινότητας όχι μόνο στην περιοχή μας και στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίδα όλων μας επομένως είναι το νέο έτος να επαναφέρει την κανονικότητα στη ζωή, το συντομότερο δυνατό».

«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό – αναρωτήθηκε ο κ. Στάθης -, όμως θέλω να πιστεύω ότι το 2022 θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά» κατέληξε!

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και άρχισε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι που έδωσε το έναυσμα για το «άναμμα» τα πολύχρωμων φωτιστικών στο δένδρο μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού.

Αμέσως ο ουρανός του Μουζακίου έλαμψε από πολύχρωμα βεγγαλικά τα οποία για αρκετή ώρα πετάγονταν από ειδικό εκτοξευτήρα που είχε στηθεί για τη γιορτή, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Την εορταστική εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα της ΔΗΚΕΔΗΜ το οποίο ερμήνευσε με υπέροχο τρόπο Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ενθουσιάζοντας τον κόσμο.

Επίσης, μοιράστηκαν σε μικρούς και μεγάλους διάφορα εδέσματα, ενώ στο χώρο λειτούργησε εντυπωσιακό bazaar με όμορφα καλλιτεχνήματα, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία και των Ειδικών Σχολείων Ν. Καρδίτσας.

Σε περίοπτες θέσεις δε είχαν τοποθετηθεί κοντά στο δένδρο στολισμένα, η Χριστουγεννιάτικη φάτνη και ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο που προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 40 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Να τα πούμε; - Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας