Ειδήσεις

Να τα πούμε; – Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Τα Χριστούγεννα έφτασαν, η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στολίστηκε, φόρεσε τα γιορτινά του και  προετοίμασε μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, στο πνεύμα των ημερών και πάντα τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου το σχολείο, μετά από δύο χρόνια, υποδέχεται και πάλι τους μαθητές και τις μαθήτριες δύο δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Οι μαθητές /-τριεςτης ΣΤ Δημοτικού του 18ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους  του Μουσικού Σχολείου (κτήριο Γενικής και Μουσικής παιδείας), να παρακολουθήσουν διακριτικά τα μαθήματα μουσικών οργάνων και να συμπράξουν από κοινού με ένα μουσικό σύνολο σε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Επιπλέον, το Μουσικό Σχολείο ετοίμασε ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο βίντεο για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, όπου φωνητικά και οργανικά σύνολα (Βυζαντινή χορωδία, Παραδοσιακή ορχήστρα, Σύνολο Ελληνικής Μουσικής, Σύνολο πνευστών – Μπαντίνα, Σύνολο τζαζ  κ.α.)  ερμηνεύουν κάλαντα διαφόρων περιοχών αλλά και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες γνωστές μελωδίες. Το βίντεο έχει ήδη ανέβει στο κανάλι του σχολείου στο youtube και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=7Zo1Cb08Ktk

Τέλος, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην κεντρική πλατεία στις 11.30 το πρωί.  Νότες χαράς και ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων θα μεταφέρουν οι φωνές των χορωδιών και οι γλυκές μελωδίες των οργάνων  σε ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. ….

Προηγούμενο άρθρο Φαντασμαγορική φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Ημερίδα του Europe Direct για τις ευκαιρίες και τις απειλές του ψηφιακού κόσμου