Ειδήσεις

Φιλανθρωπική γιορτή αγάπης από τα κατηχητικά της Καρδίτσας


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, μέσα σε ένα μοναδικό Πασχαλινό κλίμα αγάπης και προσφοράς, “πλημμύρισε” από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από χαρούμενα προσωπάκια, από τα ευλογημένα παιδάκια των Κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας. Όπου ευαισθητοποιημένα και με πλούσια φιλανθρωπική διάθεση, πραγματοποίησαν φιλανθρωπική εορτοαγορά.

Τα παιδάκια κατασκεύασαν με την βοήθεια των κατηχητών και μαμάδων τους, μια πλούσια ποικιλία εντυπωσιακών προϊόντων που ενθουσίασαν όλους, όσοι παραβρέθηκαν.

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών και έστειλαν όλοι μαζί το μήνυμα ότι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας δεν έχουν χαθεί. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα βοηθήσουν παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Το εορταστικό κλίμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας  π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου . Ο Μητροπολίτης μας, χάρισε πλούσιες τις ευλογίες του σε όλα τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα. Ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητος, π. Παναγιώτη Καλλιώρα, για την πολύ όμορφη φιλανθρωπική εορτοαγορά που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, τους κατηχητές, τους γονείς, και κυρίως τα μικρά παιδιά των κατηχητικών, για όλο τον κόπο που κατέβαλλαν. Ευχαρίστησε θερμά και όσους παραβρέθηκαν και στήριξαν την φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια των κατηχητικών και τόνισε: Τα παιδιά μας, των Κατηχητικών σχολείων της πόλης και της Μητροπόλεως μας, ετοίμασαν όπως κάθε χρόνο, την Πασχαλινή εορτοαγορά τους. Τα παιδιά ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς να δίνουν το μήνυμα της πίστεως και της αγάπης και να μας υποδεικνύουν, την ανάγκη που έχουν και αυτά σε εμάς τους μεγαλύτερους, για να θυσιαζόμαστε όπως θυσιάστηκε ο Κύριος μας πάνω στον Σταυρό για την σωτηρία των ανθρώπων. Να θυσιαζόμαστε και εμείς για τους νέους ανθρώπους. Η τοπική μας Εκκλησία και σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται μαζί με τους νέους ανθρώπους, αλλά και με όλους τους ανθρώπους της πόλεως μας και της κοινωνίας μας, να φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Και να ευχηθούμε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Να εμποτιστούμε από την Πίστη μας, του Σταυρωμένου Σωτήρα και Λυτρωτή μας. Και να γευθούμε, την χαρά της Αναστάσεως πράγματι με οδηγούς τα παιδιά μας.

Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν την παρουσία του αγαπημένου τους Μητροπολίτη και έσπευσαν να πάρουν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό, την ευλογία του και να συνομιλήσουν μαζί του.

Την διοργάνωση είχε το γραφείο νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και συμμετείχαν όλα τα κατηχητικά των ενοριών της πόλης της Καρδίτσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση της απασχόλησης με ευρωπαϊκά προγράμματα
Επόμενο άρθρο Τρία παιδιά κάθε χρόνο στην Καρδίτσα νοσούν από παιδικό καρκίνο - Η εκπρόσωπος της Φλόγας Δώρα Ξηντάρα-Γαρίτου στο Ηχόραμα 100,8