Ειδήσεις

Φιλανθρωπική γιορτή αγάπης από τα κατηχητικά της Καρδίτσας


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, μέσα σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο κλίμα αγάπης και προσφοράς, “πλημμύρισε” από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από χαρούμενα προσωπάκια, από τα ευλογημένα παιδάκια των Κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας. Όπου ευαισθητοποιημένα και με πλούσια φιλανθρωπική διάθεση, πραγματοποίησαν φιλανθρωπική εορτοαγορά.

Τα παιδάκια κατασκεύασαν με την βοήθεια των κατηχητών και μαμάδων τους, μια πλούσια ποικιλία εντυπωσιακών προϊόντων που ενθουσίασαν όλους, όσοι παραβρέθηκαν.

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών και έστειλαν όλοι μαζί το μήνυμα ότι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας δεν έχουν χαθεί. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα βοηθήσουν παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Το εορταστικό κλίμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, όπου χάρισε πλούσιες τις ευλογίες του σε όλα τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα. Ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητος, π. Παναγιώτη Καλλιώρα, για την πολύ όμορφη φιλανθρωπική εορτοαγορά που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, τους κατηχητές, τους γονείς, και κυρίως τα μικρά παιδιά των κατηχητικών, για όλο τον κόπο που κατέβαλλαν. Ευχαρίστησε θερμά και όσους παραβρέθηκαν και στήριξαν την φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια των κατηχητικών και τόνισε: Να αγωνιστούμε πνευματικά και να προσπαθήσουμε μέσα στην καρδιά μας, να έχουμε πάντοτε ανοιχτή αυτή την καρδιά ως φάτνη και να έρχεται ο αναμενόμενος Σωτήρας μας, ο Κύριος μας, να σαρκώνεται μέσα στην καρδιά μας, να υπάρχει μέσα στην ζωή μας, και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις  της κατά Χριστόν ζωής και της σωτηρίας μας. Ευχόμαστε ειρήνη ελπίδα και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στους κατηχητές και στις κατηχήτριες. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Καλά Χριστούγεννα. Άγια Χριστούγεννα σε όλους.

Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν την παρουσία του Μητροπολίτη μας και έσπευσαν να πάρουν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό, την ευλογία του και να συνομιλήσουν μαζί του.

Την διοργάνωση είχε το γραφείο νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και συμμετείχαν όλα τα κατηχητικά των ενοριών της πόλης της Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού την Τετάρτη 21/12
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων