Ειδήσεις

Φώτης Αλεξάκος: κ. Αγοραστέ, κ. Νούσιο, ειλικρινά δεν ντρέπεστε να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο τους Αργιθεάτες;


Ο κ. Νούσιος συνεχίζει να προσβάλλει τον κοινό νου, να προσβάλλει από τη θαλπωρή του γραφείου του, τους κατοίκους της Αργιθέας που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης.

Είναι δυνατόν να λέει χωρίς ντροπή, χωρίς μία συγνώμη, ότι η μελέτη “Οδός Βραγγιανά – Ρόγκια” που υπογράψαμε εμείς, ως Νομαρχία, σύμβαση με εξασφαλισμένες πιστώσεις το 2010, έκανε παραπάνω από 10 χρόνια να τελειώσει; Και να λείπουν ακόμη τα γεωτεχνικά και οι απαλλοτριώσεις;

Έχετε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αλαζονείας και έπαρσης που απαξιώνετε τόσο κυνικά τους πολίτες που εκπροσωπείτε;

Γιατί κρύβει ότι αυτή η μελέτη όπως και πολλές άλλες που θα μας απασχολήσουν άλλη φορά ήταν παρατημένες στα συρτάρια; Γνωρίζει ότι το καλοκαίρι του 2020, όταν ανακινήθηκε το θέμα δεν είχε ολοκληρωθεί η μελέτη; ότι οι υπεύθυνοι με παρακάλεσαν προσωπικά να κάνω επαφές με τους μελετητές ώστε να τελειώσει η μελέτη για να μην εκτεθούν; αρχικά είπα να μην τα πω αυτά αλλά με προκαλούν με τα απίστευτα ψέματα που αραδιάζουν και ο κ. Νούσιος, χωρίς αιδώ τα δημοσιοποιεί.

Πως απολογείστε για την υπερδεκαετή καθυστέρηση; Προφανώς δεν απολογείστε, γιατί δεν καταλαβαίνετε τους ανθρώπους στην Αργιθέα, απλά δικαιολογείστε ενώ η βούλησή σας είναι να μην κάνετε το δρόμο.

Όσον αφορά την μείωση του προϋπολογισμού τώρα. Φυσικά μειώνεται. Βάλτε εσείς 2.000.000 € σε προϋπολογισμό (όχι πραγματικά λεφτά) και ο δρόμος θα ολοκληρωθεί.

Πάλι σας λένε ψέματα κ. Νούσιο και πάλι τα καταπίνετε αμάσητα ή σκόπιμα συντάσσεστε με αυτά. Ναι, έκανα προϋπολογισμό με 2.000.000 € ΓΡΑΠΤΑ και όχι προφορικά και μάλιστα τον έστειλα και σε τρίτους που ενδιαφέρονταν για την υλοποίηση του έργου. Υπάρχουν τα  emails. Είσαστε μαλωμένοι με την αλήθεια;

Επί της ουσίας τώρα. Πόσο ήταν ο προϋπολογισμός του δρόμου Καρφί – Βραγγιανά – Καταφύλλι – Αργύρι ανά χιλιόμετρο που είναι και κεντρικός δρόμος; Δεν μπορεί να γίνει και αυτός με το ίδια χρήματα, ανά χιλιόμετρο οδού; Το  δρόμο Σαραντάπορο – Μολόχα με πολύ χειρότερο ανάγλυφο που είχε ακριβή μελέτη, την τροποποίησα εγώ προσωπικά και με 900.000 € προϋπολογισμό, έγιναν το έτος 2012,  2,6 χιλιόμετρα. Διαμαρτύρεται κανένας από τους ντόπιους;  Τότε υπήρχαν όμως επικεφαλής, στη Δ/νση Τεχνικών Έργων άνθρωποι που καταλάβαιναν. Τώρα δεν έχουν ιδέα από το πεδίο, από το εργοτάξιο, μόνο στις αναθέσεις δείχνουν αποτελεσματικοί. Επίσης σήμερα με 700.000 € δεν κατασκευάζονται 4 χιλιόμετρα δρόμου Παλιούρι – Άγιος Ιωάννης;

Εκτιμώ βέβαια ότι όλα αυτά τα γράφετε γιατί δεν θέλετε να γίνει ο δρόμος. Βάζετε και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, ενώ υπάρχουν λύσεις αν συνεργαστείτε με τον Δήμο Αργιθέας. Με απαλλοτριώσεις παραπέμπετε την κατασκευή μετά το 2026.

Κοντολογίς. Βάλτε εσείς 2.000.000 € σε προϋπολογισμό και 1.000.000 € πραγματικά χρήματα, αφού θα υπάρξει έκπτωση κι ο δρόμος θα γίνει. Ορίστε έναν σοβαρό επιβλέποντα που θέλει να συνεργαστεί και δεσμεύομαι να πάω προσωπικά όσες φορές χρειαστεί για την υλοποίηση του δρόμου. Αλλιώς πείτε ξεκάθαρα στους κατοίκους. Έχετε λίγους ψήφους και δεν σας δίνουμε την παραμικρή σημασία.

 

Γράφει ο Φώτης Αλεξάκος, πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Λαζαρίνας
Επόμενο άρθρο Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες