Ειδήσεις

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες


Την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με βάση και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων, διαμήνυσαν οι  αγρότες του Μπλόκου της Νίκαιας, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας από τον χώρο του μπλόκου.

Ο Κώστας  Τζέλλας,  εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, κατήγγειλε για  άλλη μια φορά την κυβέρνηση για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Απαντώντας στις συκοφαντίες του πρωθυπουργού, περί «επαγγελματιών διαδηλωτών», επισήμανε μεταξύ άλλων πως «είμαστε βιοπαλαιστές αγρότες που έχουμε βγει στον δρόμο γιατί έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Πρέπει η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματά μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κυβέρνηση πάρει μέτρα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής που φέτος έφτασε σε απαγορευτικά επίπεδα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, το πετρέλαιο η τιμή του οποίου καλπάζει, όπως και τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουκούτσης, αφού κατήγγειλε πως τα κεντρικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν τον αγώνα των αγροτών, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 15 Φλεβάρη θα βρεθούν στα διόδια όπου θα μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματά τους.

Την Τετάρτη, σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί των Εθνικών Οδών, προκειμένου να γίνουν οι συνελεύσεις των αγροτών.

Τέλος, ο Γιώργος Καραΐσκος κάλεσε τον πρωθυπουργό  «να πάψει να κρύβεται και να δώσει λύσεις στα προβλήματα.  Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.  Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση πάνω σε αυτά. Δεν μπορεί ο  κλάδος μας να οδηγηθεί σε αφανισμό. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Φώτης Αλεξάκος: κ. Αγοραστέ, κ. Νούσιο, ειλικρινά δεν ντρέπεστε να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο τους Αργιθεάτες;
Επόμενο άρθρο Προχωρά η αξιοποίηση του Δασικού Χωριού Δρυάδες