Ειδήσεις

Γ. Γεννάδιος: Έχετε πληγεί τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια. Απαιτείται ένα γενναίο πρόγραμμα ανάκαμψης της περιοχής


Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ βρέθηκε την Παρασκευή (29/09) σε τρεις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα, καθώς τα εγγενή προβλήματα των κοινοτήτων επιβαρύνθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από δύο πλημμύρες και μια χαλαζόπτωση που έπληξε κυρίως τον Πρόδρομο. Στα στελέχη του συνδυασμού τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που υποδεικνύουν μια υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους και συνδέονται κυρίως με τις υγειονομικές συνθήκες.

Κοινά θέματα αιχμής αποτέλεσαν και για τις τρεις Τ.Κ. η έλλειψη καθαριότητας και η διαχείριση της νεκρής οργανικής ύλης με τρόπο ώστε να μην εμφανιστούν λοιμώδη νοσήματα στους επόμενους μήνες. Οι κάτοικοι ζητούν συχνότερη αποκομιδή σκουπιδιών, καλύτερη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και πλύσιμο των κάδων, οι οποίοι δεν πλένονται κατά τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως της επιλογής που θα κάνουν στην κάλπη, έδειξαν ότι έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η σημερινή διοίκηση τους έχει στερήσει τους πόρους που δικαιούνται, στρέφοντας τα κονδύλια της ΣΑΤΑ σε άλλους σκοπούς.

Ο κ. Γεννάδιος ανέπτυξε τις θέσεις της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ σχετικά με τις Τ.Κ. Η ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του Δήμου συνεπάγεται πλήρη απόδοση της ΣΑΤΑ, με τη δημιουργία ενός διευρυμένου σώματος που θα περιλαμβάνει, εκτός από το τοπικό συμβούλιο, κάθε φορέα της κοινότητας. Οι εκπρόσωποι των μορφωτικών και αθλητικών συλλόγων, τα εκκλησιαστικά συμβούλια και οι κάτοικοι που διαθέτουν το μεράκι να προτείνουν έργα, θα πρέπει να είναι σε θέση να συμβάλλουν στις τελικές προτάσεις. Αυτονόητες θεωρούνται οι παρεμβάσεις καθαρισμού φρεατίων και αποστραγγιστικών, η συντήρηση του αποστραγγιστικού στον Πρόδρομο και η ενίσχυση των αναχωμάτων στο Μακρυχώρι. Ο Δήμος Καρδίτσας πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν εντός των οικισμών και να οδηγήσει τις κοινότητες σε ένα ασφαλέστερο μέλλον. Πρέπει επίσης να ηγηθεί της προσπάθειας ώστε η κυβέρνηση να εντάξει την περιοχή σε ένα γενναίο και δίκαιο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο θα διασφαλίσει την πλήρη αναπλήρωση του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Παλαμά από τους πλημμυροπαθείς