Ειδήσεις

Γ. Καραβίδας: Ελλιπέστατες οι απαντήσεις του κου Δημάρχου για το ζήτημα των προσλήψεων στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.


Προφανής η προσπάθεια του κου Δημάρχου Μουζακίου να αποφύγει την επί της ουσίας απάντηση σε σχετική με το ανωτέρω ζήτημα ερώτηση, που του απευθύνθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στον κο Δήμαρχο επισημάνθηκε, με αντίστοιχη ερώτησή μου, η πάγια για τα τελευταία χρόνια τακτική της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου) να προσλαμβάνει προσωπικό ΑμΕΑ, σε υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος του ΟΑΕΔ και με διαδικασίες που έχουν προκαλέσει καταγγελίες αλλά και την παρέμβαση δικαστικών αρχών, αναφορικά με τη διαφάνεια και την αξιοκρατία τους. Προσωπικό που, με τη λήξη του προγράμματος ουσιαστικά μονιμοποιείτα ιστην Επιχείρηση, αφού οι σε υλοποίηση του ίδιου προγράμματος και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας συμβάσεις του μετατρέπονται, με απόφαση του ΔΣ της Επιχείρησης, σε αορίστου χρόνου, μέρος δε του ίδιου προσωπικού αποσπάται στη συνέχεια στο Δήμο, όπου και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Οφθαλμοφανής, όπως και στον κο Δήμαρχο επισημάνθηκε στη συνέχεια της ερώτησης, η«μεθόδευση» για την κάλυψη με το συγκεκριμένο τρόπο πάγιων εργασιακών αναγκών τόσο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ όσο και του ίδιου του Δήμου. Ανάγκες που αντιστοιχούν σε μόνιμο προσωπικό και πρέπει να καλύπτονται μετά από σχεδιασμό και προγραμματισμό, με συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα κριτήρια, όπως σαφώς ορίζεται στο νόμο (2190/94 περί ΑΣΕΠ) αλλά και στον Κανονισμό της Επιχείρησης.

Ρωτήθηκε, λοιπόν, ο κος Δήμαρχος αν αποδέχεται τη συγκεκριμένη διαδικασία – «μεθόδευση» προσλήψεων, που στερεί, στην ουσία τη δυνατότητα και από άλλους, πέραν των συνανθρώπων μας ΑμΕΑ, συμπολίτες μας – και κυρίως νέους – να διεκδικήσουν και οι ίδιοι, όπως από το Σύνταγμα και τους νόμους έχουν δικαίωμα, μια θέση απασχόλησης, απ’ αυτές που οι εργασιακές ανάγκες της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ αλλά και του ίδιου του Δήμου προσφέρουν και τις οποίες όλοι, ανήκοντες και μη σε ειδικές κατηγορίες, δικαιούνται να διεκδικήσουν.

Δυστυχώς, η απάντηση του κου Δημάρχου περιορίστηκε στον ισχυρισμό του περί «νομιμότητας» των συγκεκριμένων προσλήψεων αλλά και στον υπαινιγμό του ότι εγώ ο ίδιος, ως ερωτών, «έχω κάτι» ενάντια στους συνανθρώπους μας ΑμΕΑ.

Κατ’ αρχήν είμαι σίγουρος, κε Δήμαρχε, πως και ο ίδιος γνωρίζετε καλά ότι είναι αρκετές οι φορές που νόμοι και διαδικασίες καταστρατηγούνται με «νόμιμο» τρόπο, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων και επιδιώξεων, προκαλώντας, έτσι, στρεβλώσεις, αδικίες και ανισότητες. Το ίδιο συμβαίνει και με το συγκεκριμένο ζήτημα στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ, μόνο που εσείς, όπως καταδεικνύεται, αποδέχεστε ολοφάνερα ολ’ αυτά, σε βάρος ΌΛΩΝ των συμπολιτών μας, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζετε.

Και όχι, κε Δήμαρχε… Εννοείται πως τίποτα δεν έχω με τους συνανθρώπους μας ΑμΕΑ, απέναντι στους οποίους, αποφεύγοντας να απαντήσετε στα σοβαρά ερωτήματα που σας απευθύνθηκαν,επιχειρείτε να με στήσετε. Άλλο, όμως, κε Δήμαρχε ,η κατανόηση και η συμπαράσταση απέναντι σε οποιαδήποτε «ειδική» κατηγορία συνανθρώπων μας,για τα  οποία η πολιτεία έχει μεριμνήσει, και άλλο η εργαλειοποίησή τους για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιδιώξεων ή και ψηφοθηρικών στόχων, που και τους νόμους καταστρατηγούν και αδικίες προκαλούν, τόσο σε βάρος των υπόλοιπων ανηκόντων στις ίδιες αυτές «ειδικές κατηγορίες»συνανθρώπων μας, όσο και για κάθε άλλο συμπολίτη μας.

Κι αφού ούτε ο ίδιος,κατά πως φαίνεται, προτίθεστε (γιατί άραγε;) να αναλάβετε πρωτοβουλία για τον τερματισμό των ανωτέρω στρεβλώσεων και αδικιών, ας τα γνωρίζουν, τουλάχιστο, οι δημότες μας και όλοι αυτοί οι νέοι που αγωνιούν για μια θέση εργασίας στον τόπο τους.

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας,  Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία) Δήμου Μουζακίου,  μέλος ΔΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ

Προηγούμενο άρθρο Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης έκοψε την πίτα της
Επόμενο άρθρο Επερώτηση για την πώληση και διακίνηση μαϊμού φυτωριακού υλικού σε αγρότες