Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Ολοκληρώνεται η μελέτη αποκατάστασης του δρόμου Μουζάκι –Λίμνη Πλαστήρα


Στα γραφεία της ΤΕΡΝΑ βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη πορεία εκπόνησης της μελέτης που αφορά τα έργα αποκατάστασης του δρόμου Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα στην περιοχή του Ανθοχωρίου.

Η συγκεκριμένη μελέτη είχε ανατεθεί στην ΤΕΡΝΑ έπειτα από παρέμβαση του κ. Κωτσού στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καραγιάννη αμέσως μετά την επίσκεψη του στην περιοχή το περασμένο φθινόπωρο.

Το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσαν ο κ. Θεόδωρος Τάγκας και ο κ. Κώστας Κιτσοκώστας αναφορικά με την πρόταση στην όποια έχουν καταλήξει οι μελετητές για την αποκατάσταση του μεγάλου κατολισθητικού φαινομένου που προκλήθηκε από τον ΙΑΝΟ.

Μετά τις γεωλογικές έρευνες που έχουν γίνει η μελέτη προβλέπει τη διάνοιξη ανάντη του υπάρχοντος δρόμου αφού προηγηθούν οι σχετικές απαλλοτριώσεις. Επιπλέον, προβλέπεται κατασκευή νέας γέφυρας στο νερόμυλο προκειμένου να υποδεχθεί το σύνολο των υδάτων και περαιτέρω έργα προστασίας στο ποτάμι όπου αυτό απαιτηθεί. Τέλος, η πρόταση των μελετητών σχετικά με την υφιστάμενη δεξαμενή άρδευσης είναι να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση της και κατασκευή νέας σε άλλη περιοχή  προκειμένου να γίνει καλύτερη αντιστήριξη του οδικού δικτύου.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ανθοχωρίου κ. Τσίγκα και του ζήτησε να προτείνει νέα θέση εγκατάστασης της δεξαμενής άρδευσης προκειμένου να κατασκευαστεί η καινούρια.

Το συνολικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών στη συγκεκριμένη περιοχή υπολογίζεται κατά ανώτατο ύψος στα 7 εκατομμύρια Ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη
Επόμενο άρθρο Αναστάσιμο μήνυμα του δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου