Ειδήσεις

Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Δ. Μουζακίου Θ. Στάθη


Πάσχα, των Ελλήνων Πάσχα! Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης έφτασε και όλοι προσμένουμε με βαθιά θρησκευτική κατάνυξη την Ανάσταση.

Η Ορθοδοξία τη Μεγάλη Εβδομάδα, βίωσε, πένθησε, τα Πάθη του Κυρίου, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι «πληγές» από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ακόμη «ανοιχτές» στην Ελληνική ψυχή.

Η χώρα, προσπαθεί να συνέλθει από το συγκλονιστικό, πρωτοφανές γεγονός, που τάραξε συθέμελα ολόκληρη την κοινωνία μας. Κι εμείς, τα ζωντανά κύτταρά της, πρέπει να τη βοηθήσουμε να τα καταφέρει.

Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου… Λες και ο χρόνος σταμάτησε στη φονική σύγκρουση των τρένων.

Τα «γιατί;» είναι τόσα πολλά, που μοιάζουν με φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Όμως,η πατρίδα πρέπει να αντέξει και να παλέψει για να βρει γρήγορα απάνεμο λιμάνι.

Και θα το πετύχει, είμαι βέβαιος!

Η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της πρωτίστως απέναντι στα αθώα θύματα και στις οικογένειές τους, απέναντι στο λαό της, ο οποίος έχει σπάνια προτερήματα και μεγάλες δυνατότητες για να πραγματώσει επιτέλους το«άλμα πέρα απ’ τη φθορά» όπως προτρέπει και ο μεγάλος ποιητή μας Οδ. Ελύτης.

Μετά τα Πάθη πάντα έρχεται η Ανάσταση. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ μας ως Έθνος, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Είθε, το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου, να γεμίσει τις καρδιές των Ελλήνων με αγάπη και πίστη στις δυνάμεις τους και να χαράξουμε γρήγορα όλοι μαζί, μια νέα  «φωτεινή» πορεία για το μέλλον του τόπου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα μέσω ΣΑΤΑ εκτελούνται στην Τ.Κ. Ρούσσου
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Ολοκληρώνεται η μελέτη αποκατάστασης του δρόμου Μουζάκι –Λίμνη Πλαστήρα