Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Παράταση των δηλώσεων ΟΣΔΕ έδωσε ο ΥΠΑΑΤ στους πληγέντες της Θεσσαλίας


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα  έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κώτσος πρότεινε στον  υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξής & Τροφίμων παράταση των δηλώσεων ΟΣΔΕ , ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της «βιβλικής» καταστροφής που  υπέστησαν. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αντέδρασε άμεσα και ανακοίνωσε ανοιχτή  παράταση των δηλώσεων καλλιέργειας  χωρίς  ποινή.

Η επιστολή του Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής & Τροφίμων έχει ως εξής:

«Αξιότιμε υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξής & Τροφίμων, κύριε Λευτέρη Αυγενάκη, σας κοινοποιώ την παρούσα πρόταση, μετά τις «βιβλικές» καταστροφές που προκάλεσε η «κακοκαιρία Daniel», στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η πρόσφατη κακοκαιρία δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Θεσσαλία και κυρίως αντικειμενικές δυσκολίες , όσον αφορά τη μετακίνηση των παραγωγών, τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τα προβλήματα σύνδεσης του διαδικτύου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εξαφανίσει εκτάσεις γης από το χάρτη.

Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική και άμεση η παράταση της υποβολής δήλωσης καλλιέργειας (ΟΣΔΕ), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πληγέντες παραγωγοί».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα οι εκκενώσεις, άμεσα η αποκατάσταση ζημιών
Επόμενο άρθρο Κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ περιόδευσε σε χωριά του δήμου Σοφάδων