Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Την ερχόμενη Παρασκευή 21.05.2021 οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικού κεφαλαίου


Με τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις μη καταβληθείσες πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων των αιγοπροβατοτρόφων του Νομού Καρδίτσας αλλά και με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις βάμβακος που δεν καταβλήθηκαν διότι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο παραγωγής που απαιτείται.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ανέφερε στον κ. Μελά πως ο Νομός Καρδίτσας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου ήρθε αντιμέτωπος με τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ» ο οποίος στο πέρασμα του άφησε ποικίλες καταστροφές σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων. Τις μεγαλύτερες όμως καταστροφές τις υπέστησαν οι αγρότες και ειδικότερα αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια βάμβακος καθώς ήταν περίοδος συγκομιδής. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξ ’αυτών στους οποίους δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση και αυτό συνέβη διότι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο παραγωγής που απαιτείται.

Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριο Μελά να μεριμνήσει επί του θέματος και να δοθεί κατ’ εξαίρεση η συνδεδεμένη ενίσχυση στους πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ» αγρότες.Επίσης, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων όπου ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Δημήτριος Μελάς, ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως έπειτα από συνεργασία με τον Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών ΑσφαλίσεωνΕΛ.Γ.Α πάρθηκε η απόφαση και ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που δεν καταβλήθηκαν στους πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ» αγρότες διότι δεν καλύφθηκε το κατώτατο ελάχιστο όριο που απαιτείται, θα καταβληθούν τέλος Ιουλίου. Όσον αφορά τις καθυστερήσεις πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως θα καταβληθούν την ερχόμενη Παρασκευή 21.05.2021.

Προηγούμενο άρθρο Καταδικάζουμε τη νέα Ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστίνιων
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας