Ειδήσεις

Καταδικάζουμε τη νέα Ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστίνιων


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ)  καταδικάζουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων ενάντια στους Παλαιστίνιους αγωνιστές που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που παράνομα καταπατά το Ισραήλ από το 1967.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων καταστολής συνεχίστηκαν ενάντια σε προσκυνητές στο Τέμενος Αλ Άκσα και στην Πλατεία των Τζαμιών με εκατοντάδες Παλαιστίνιους τραυματίες.

Δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε την Ισραηλινή επιθετικότητα που διαχρονικά ενισχύεται με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ που αυθαίρετα αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και δεν υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για να σταματήσει η Ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Την ερχόμενη Παρασκευή 21.05.2021 οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικού κεφαλαίου