Ειδήσεις

Γιώργος Μπουκουβάλας: Στις 25 Ιουνίου ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη


Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΜέΡΑ 25, κρίθηκε στις εκλογές του Μαΐου για 22.000 ψήφους σε όλη την Ελλάδα –ποσοστό λίγο πάνω από 0,3%. Τόσες χρειάζονται για να βρεθεί στο Κοινοβούλιο στις 25 Ιουνίου. Περίπου μία ψήφο επιπλέον σε κάθε εκλογικό τμήμα της χώρας. Με αυτή τη μικρή αύξηση, στέλνει αμέσως 8 αριστερούς βουλευτές στο επόμενο Κοινοβούλιο, το πιο αντιδραστικό των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Οκτώ ή περισσότερους βουλευτές που θα πάρουν τις έδρες 7 ή 8 δεξιών βουλευτών, θα ελέγχουν αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική, θα μπλοκάρουν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα και θα βρίσκονται στο πλευρό των κινημάτων και των ανθρώπων που διεκδικούν.

Στην τετραετία που πέρασε, ανεξάρτητα από λάθη, παραλείψεις, διαφωνίες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΜέΡΑ 25 υπήρξε μια έντονη αντιπολιτευτική αριστερή φωνή στο Κοινοβούλιο, απέναντι στην κυβέρνηση. Σε μια Βουλή πιο δεξιά, πιο σκοτεινή από αυτή του 2019, αυτή η αριστερή φωνή δεν πρέπει να λείψει.”

Με σεβασμό στις επιλογές σας στις εκλογές στις 21 Μάη, σας καλούμε ΤΩΡΑ, στις εκλογές στις 25 Ιούνη, να συμβάλλετε με κάθε τρόπο – προφανώς και κριτικά – έτσι ώστε η Ριζοσπαστική, η κινηματική, η ασυμβίβαστη Αριστερά να παραμείνει πολιτικά ζωντανή. Να ακούγεται η φωνή της στη Βουλή, σήμερα μέσω του “ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη” και αύριο ακόμα πιο δυνατά, μέσα από την ανασυγκρότηση, ενότητα και αναγέννησή της, μέσω ενός ευρύτερου μετωπικού πολιτικού φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Με αυτό τον τρόπο φράζουμε το δρόμο στην παντοδυναμία του Μητσοτάκη, αποτρέπουμε τη μετατροπή του γκρίζου πολιτικού σκηνικού, που προέκυψε μετά τις εκλογές στις 21 Μάη, σε κατάμαυρο, δίνουμε δύναμη στη δική μας Αριστερά! Κρατάμε ζωντανή μία χαραμάδα ελπίδας για την ανατροπή και την αλλαγή με ορίζοντα το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Είναι στο χέρι σας!

 

Γράφει ο Γιώργος Μπουκουβάλας, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακή εκδήλωση Καρκίνος και Ψυχική Υγεία: Συμπεριφορές- Επιπτώσεις- Υποστήριξη