Ειδήσεις

Γιώργος Μπουκουβάλας: To Πρόγραμμα των 100 πρώτων Ημερών του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη


1.Νομοθετούμε την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, που την ονομάζουμε «Οδυσσέα», με τον οποίο θα αντικαταστήσουμε τον «Ηρακλή» – είναι ο μόνος τρόπος πραγματικής προστασίας της βασικής κατοικίας, των μαγαζιών και της αγροτικής γης.

2.Κατάργηση του «Χρηματιστήριου Ενέργειας». Αμέσως μετά δρομολογούμε την επανασύσταση της Ενιαίας δημόσιας  ΔΕΗ.

3.Νομοθετούμε την κατάργηση του αποικιακού «Υπερταμείου». Προχωράμε στην δημόσια ιδιοκτησία των τραπεζών.

4.Νομοθετούμε την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας για όλους του κλάδους και εισάγουμε συλλογικές συμβάσεις για κάθε κλάδο.Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

5.Άμεση θέσπιση της ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαμογής).

6.Εφαρμόζουμε το σχέδιο ελάφρυνσης των μικρομεσαίων από την φορομπηχτική φορολόγηση. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ΦΠΑ, ο συντελεστής 24% θα κατέβει στο 15%, ο 13% στο 6%, τα βασικά είδη διαβίωσης στο 0%. Επί πλέον, θα καταργηθούν όλες οι προπληρωμές φόρων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όπως επίσης και τα προνόμια της ολιγαρχίας. Φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

7.Διπλασιασμός των δαπανών για την δημόσια παιδεία και το ΕΣΥ εντός τετραετίας, με παράλληλη συρρίκνωση των ιδιωτικών δαπανών για παραπαιδεία και ιδιωτικές κλινικές.

  1. 8Nομοθετούμε το σύστημα «Δήμητρα».

9.Εισάγουμε θεσμικό πλαίσιο για Νέες Συνεταιριστικές Αυτοδιαχειριζόμενες Μεταποιητικές Εταιρείες, στο πρότυπο της ΒΙΟΜΕ.

  1. Σχεδιάζουμε την παραγωγική αναδιάρθρωση και την Πράσινη Βιομηχανική Επανάστασητης χώρας στην εξής βάση: Έμφαση στην εγχώρια παραγωγή τεχνολογιών πράσινης ενέργειας σε περιοχές που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση (π.χ. μπαταρίες υψηλής τεχνολογίας στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας και θαλάσσιων αλουμινένιων ανεμογεννητριών στην Μεγαλόπολη, τον Βόλο, την Πτολεμαΐδα) ενώ, παράλληλα, μετατρέπουμε την Β. Ελλάδα (από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη) σε κέντρο παραγωγής και διανομής πράσινου υδρογόνου, του ντίζελ του μέλλοντος.

 

Γράφει ο Γιώργος Μπουκουβάλας, υποψήφιος βουλευτής με το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ στην Καρδίτσα

Προηγούμενο άρθρο Ειρήνη (Ρένα) Ξηροφώτου: Η αλήθεια για το σύστημα Δήμητρα
Επόμενο άρθρο Νέα έργα ανάπτυξης για τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα