Ειδήσεις

Γιώργος Δ. Καραβίδας: Με αφορμή τις εκλογές για τη νέα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καρδίτσας, έχοντας και ο ίδιος την τιμή να συγκαταλέγομαι στους εικοσιένα νεοεκλεγμένους, που θα την απαρτίζουν για την επόμενη περίοδο.

Ξεκινά, έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ορμητήριο το ποσοστό του 32% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, ν’ απευθύνεται στην κοινωνία ως εκείνο το μεγάλο, ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα, ικανό να δώσει λύσεις και να άρει αδιέξοδα. Και η κοινωνία δείχνει από την πλευρά της καθημερινά όλο και περισσότερο τις προθέσεις της να τον εμπιστευθεί εκ νέου στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς αντιλαμβάνεται ποιος την κράτησε όρθια εκείνα τα δύσκολα, από πολλές απόψεις, χρόνια, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

Μια κοινωνία που φαίνεται να έχει αντιληφθεί και να μην ξεχνά ότι εξαπατήθηκε από τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι για να έρθουν στην εξουσία υποσχέθηκαν αλλά δεν τηρούν. Από κυβερνώντες που, ενώ έκαναν «αγωνιστική» τους σημαία συγκεκριμένους πολιτικούς χειρισμούς των προκατόχων τους, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό ή και άλλα εθνικά θέματα, σήμερα είτε συνεχίζουν να τις εφαρμόζουν απαρέγκλιτα – επικροτώντας τις κιόλας – είτε οι ίδιοι έχουν χάσει κάθε έλεγχο στο χειρισμό τους. Από κυβερνώντες που διαψεύδουν καθημερινά τις προσδοκίες της κοινωνίας, που τους εμπιστεύθηκε, απέναντι στην οποία ουδόλως διστάζουν να δείξουν σε όλο του το μεγαλείο και με κάθε ευκαιρία τον αυταρχισμό τους. Κυβερνώντες το ήθος των οποίων αλλά και η αποτυχία τους σ’ όλους τους τομείς αποδεικνύονται σε καθημερινή, πλέον, βάση.

Αυτή η κοινωνία, λοιπόν, είναι που δείχνει έτοιμη να εμπιστευθεί και πάλι εκείνους που γνωρίζει πως θα κρατήσουν ξανά όρθια την ίδια και τη χώρα. Να εμπιστευθεί αυτούς που μπορούν να κάνουν πράξη την αποτελεσματική διοίκηση και τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, τη δημόσια παιδεία και υγεία, το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, την αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, τη δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Όλ’ αυτά, δηλαδή, που η σημερινή κυβέρνηση κατεδαφίζει.

Να εμπιστευθεί αυτούς που ενδιαφέρονται και μπορούν να δώσουν λύσεις στους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζοντας πολιτικές που θα κρατούν και δε θα διώχνουν τους νέους από τον τόπο μας. Αυτούς που μπορούν – αλλά και πρέπει αυτή τη φορά – να επιλέξουν λύσεις που θα προσφέρουν πραγματικά καθαρή ενέργεια, θα τελούν σε πλήρη αρμονία με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, δε θα καταστρέφουν το περιβάλλον και ούτε θα δεσμεύουν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων το φυσικό και υδάτινο πλούτο μας, αναγκαίο και πολύτιμο, άλλωστε, αγαθό για την ανάπτυξη κάθε μορφής παραγωγικής διαδικασίας.

Είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι εκλέχθηκαν στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θα εργαστούν με το παραπάνω, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να εδραιωθεί στην κοινωνία και να εφαρμόσει τις πολιτικές του. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι και ο ίδιος παρών, να συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις μου στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων, που μόνο προς όφελος της κοινωνίας μπορεί ν’ αποβαίνουν. Μια κοινωνία την οποία, όπως εκτιμώ, πρέπει πάντα να αφουγκραζόμαστε και ποτέ να μην αγνοούμε.

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, Υποστράτηγος ε.α. Νομικού Σώματος Ε.Δ.,

μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα: Πανδημίες και πρόληψη του καρκίνου
Επόμενο άρθρο Δωρεά κατάστιχων από τον Δήμο Καρδίτσας στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη