Ειδήσεις

Γιώργος Καραβίδας: Οι δημότες πρέπει, επιτέλους, να τα δουν …. Τους αφορούν και θα τα βρουν μπροστά τους!


Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία βογκά κάτω από τα βάρη της καθημερινότητας και αγωνιά για τον «άρτο τον επιούσιο», την ώρα που τα προβλήματα από τις καταστροφές της θεομηνίας του ΙΑΝΟΥ εξακολουθούν να παραμένουν σχεδόν άλυτα στα περισσότερα από τα χωριά του Δήμου Μουζακίου, ο φυσικός πλούτος του οποίου συνεχίζει να λεηλατείται  ανεξέλεγκτα, μοναδικό, κατά πως φαίνεται μέλημα ορισμένων δημοτικών συμβούλων   είναι πως θα γίνουν αντιδήμαρχοι ή θα καταλάβουν διοικητικές θέσεις στο Δήμο και στους διάφορους Οργανισμούς του.

Τούτο έδειξαν με τις πράξεις τους τρεις μέχρι τώρα δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου και συγκεκριμένα ένας από το συνδυασμό «Πνοή Δημιουργίας», που κατά τη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού   Συμβουλίου δήλωσε πως ανεξαρτητοποιείται για να οριστεί αντιδήμαρχος, ένας από το συνδυασμό  «Νέα Ελπίδα», που ανέλαβε αντιδήμαρχος με τη συναίνεση της παράταξής του, και ένας από το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία», που ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια ορίστηκε πρόεδρος της ΔΗ. Κ. Ε. ΔΗ. Μ.  Ενέργειες που, αναμφίβολα, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως οι προσωπικοί στόχοι και οι επιθυμίες ορισμένων αιρετών υπερισχύουν των προβλημάτων και της εμπιστοσύνης των δημοτών, όπως αυτή εκδηλώνεται με την ψήφο τους σε πρόσωπα και παρατάξεις, και καταδεικνύουν, ταυτόχρονα, και το άψογα στημένο «παιχνίδι» ορισμένων, μέσω του οποίου υφαρπάχθηκε, η ψήφος των δημοτών και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Και, φυσικά, η συμπερίληψη  όλων των προηγούμενων αιρετών στο συνδυασμό του Δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μόνο έκπληξη δε θα είναι και θα  επιβεβαιώσει, δυστυχώς, ακόμα περισσότερο όλα τα παραπάνω.

Κατά τα λοιπά, εκτιμώ πως με τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας προς τον κο Δήμαρχο  στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τέθηκαν αξιοσημείωτα ζητήματα, που απασχολούν τους δημότες αλλά δεν έτυχαν ούτε καν της στοιχειώδους δημοσιότητας, αφού και η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία αντίστοιχη μέριμνα και κάλυψη προς ενημέρωση των δημοτών, για τους οποίους, άλλωστε, ο κος Δήμαρχος θεωρεί ότι, για όσα διαδραματίζονται ή αποφασίζονται  στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοί μπορούν  να ενημερώνονται από το… «Διαύγεια» ή τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!

Αναδείχθηκαν, λοιπόν, προβλήματα, στην υλοποίηση μελετών για έργα στο Δήμο, εξαιτίας έλλειψης κατάλληλου  προσωπικού, χωρίς όμως να παρέχεται καμία εξήγηση από τον κο Δήμαρχο για την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού των αναγκαίων προσλήψεων, με διαφάνεια και σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει. Αλλά, γιατί να προβεί,σε κάτι παρόμοιο, αφού περισσότερο φαίνεται να τον βολεύει η τακτική των προκατόχων του για προσλήψεις από το «παράθυρο», εκμεταλλευόμενος για το συγκεκριμένο σκοπό και τους Οργανισμούς αλλά και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου;

Καμία αιτιολογημένη απάντηση για το χρονίζοντα διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., που, κατά παράβαση διατάξεων του σχετικού νόμου, ουδέποτε είχε διενεργηθεί από συστάσεως της επιχείρησης και μόνο μετά από καταγγελίες και επίμονες ενέργειες συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας διατάχθηκε το έτος 2020, αναδρομικά και για όλα τα προηγούμενα έτη. Ούτε και γιατί και σημερινοί διοικούντες το Δήμο αλλά και τη συγκεκριμένη Επιχείρηση συνεχίζουν να αποφεύγουν τον προαναφερόμενο και από το νόμο προβλεπόμενο έλεγχο.

Καμία ουσιαστική απάντηση από τον κο Δήμαρχο για τα χρονίζοντα, επίσης, προβλήματα των καταστροφών του Ιανού στα ορεινά χωριά του Δήμου, που τεχνηέντως απέφυγε ο Πρωθυπουργός της χώρας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αργιθέα αλλά ουδείς εκ της διοίκησης του Δήμου φρόντισε να του τα θυμίσει, όπως και τις υποσχέσεις που επ’ αυτών έδωσε.

Μόνο υπεκφυγές από τον κο Δήμαρχο και για το ζήτημα των καταστροφών, τους κινδύνους κατολισθήσεων, κ.λ.π., στο δρόμο προς Δυτ. Αργιθέα, που ομού με τον Περιφερειάρχη κο Αγοραστό επικαλέστηκαν προς την πολιτεία, ζητώντας χρηματοδότηση για την αντιμετώπισή τους, αδιαφορώντας όμως για τις επεμβάσεις, που γνωστή εταιρία επέφερε στο συγκεκριμένο δρόμο για τη μεταφορά των ανεμογεννητριών και τις εξαιτίας αυτών ενδεχόμενες δικές της ευθύνες, που τώρα επιδιώκουν να φορτώσουν στις πλάτες των φορολογουμένων.

Αδιάφορος ο Δήμαρχος και για το σχεδιαζόμενο αιολικό στη θέση «Αγκαθάκι», στην περιοχή της Καράβας, θεωρώντας πως με το ομόφωνο, πριν λίγους μήνες, ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά των ανεμογεννητριών σταμάτησε οριστικά και την εξάπλωσή τους στην περιοχή, αρνούμενος, μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την εισαγωγή του θέματος για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και σε ότι αφορά τις ανησυχίες δημοτών για τις επεμβάσεις στη θέση «Κοτρωνάκι» από την εταιρεία που εκτελεί εργασίες στην κοίτη του ποταμού Πάμισου, στο Μουζάκι, ο κος Δήμαρχος αρκέστηκε στον ισχυρισμό του πως όλα εκτελούνται, όπως διαβεβαίωσε, νόμιμα.

Η ανικανότητα στη διοίκηση χαρακτηριστική. Η απάθεια, η αδιαφορία και η συμφεροντολογία ορισμένων  αιρετών περισσεύουν. Τα «παζάρια» και οι μεταξύ τους υποσχέσεις, ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών, εμφανέστατα.

Οι δημότες πρέπει, επιτέλους, να τα δουν …. Τους αφορούν και θα τα βρουν μπροστά τους!

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, Υποστράτηγος (ΝΟΜ) ε.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την 28η Οκτωβρίου