Ειδήσεις

Γιώργος Καραβίδας: Σε συνεχή μαρασμό καταδικάζουν το Δήμο Μουζακίου οι επιλογές και η απραξία των διοικούντων του


Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι όσα διά στόματος Πρωθυπουργού εξαγγέλθηκαν για την ανάπτυξη των τριών ορεινών Δήμων Λ. Πλαστήρα, Αργιθέας και Αγράφων του ορεινού όγκου των Αγράφων, όσο λίγα κι αν αυτά θεωρούνται μπροστά στις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα των συγκεκριμένων Δήμων,  θα υλοποιηθούν και στην πράξη ή θα παραμείνουν και πάλι προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις. Ένα, ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο.  Ότι ο δικός μας Δήμος, ο Δήμος Μουζακίου,  μεγάλο μέρος του οποίου αποτελεί τμήμα του προαναφερόμενου ορεινού όγκου, παραμένει εκτός των συγκεκριμένων σχεδιασμών, ξεκάθαρα εξαιτίας επιλογών και πρακτικών της σημερινής διοίκησής του, χάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που για χρόνια διαδραμάτιζε στην περιοχή και περιοριζόμενος, πλέον, απλά σε ρόλο κομπάρσου.

Βαριά πληγωμένος από τον Ιανό ο Δήμος Μουζακίου και φορτωμένος ήδη  με προβλήματα από το παρελθόν, βογκά σήμερα κάτω από το βάρος τεραστίων προβλημάτων, με τις καταστροφικές συνέπειες της συγκεκριμένης θεομηνίας να εξακολουθούν να εκκρεμούν και με τις όποιες ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν μέχρι σήμερα δρομολογηθεί προς οριστική  αποκατάστασή τους να μην ανήκουν καν στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά σ’ αυτή άλλων φορέων. Κάθε πρωτοβουλία για αναπτυξιακή πορεία έχει ανακοπεί ενώ τα χωριά του Δήμου και ιδίως τα ορεινά, που υπέστησαν πρωτοφανείς για τα χρονικά τους καταστροφές, κινδυνεύουν με οριστική εγκατάλειψη, αφού η πρόσβαση σ’ αυτά, όπου δεν είναι αδύνατη, είναι ιδιαίτερα προβληματική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των κατοίκων τους αλλά και την οικονομία της κάθε περιοχής.

Και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες επισκέπτεται την περιοχή ο Πρωθυπουργός της χώρας, παρακάμπτοντας, όμως,  δια του αέρος τον γεμάτο προβλήματα Δήμο Μουζακίου, με τις ανεπούλωτες ακόμα καταστροφικές συνέπειες του Ιανού, για τις οποίες τόσα έργα και τόσες παρεμβάσεις ο ίδιος είχε εξαγγείλει. Και ο Δήμαρχος Μουζακίου, αντί να τον καταγγείλει για αυτή την επιλογή και την αδιαφορία του και να επιδιώξει να τον φέρει αντιμέτωπο με τα συγκεκριμένα προβλήματα και  τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του, αναζητά εναγωνίως φωτογραφικά στιγμιότυπα και «τετ α τετ»  μαζί του στις βουνοκορφές των Αγράφων, για να του εκθέσει εκεί προφορικά (!!!), ως άλλος «φτωχός συγγενής»,  τα προβλήματα και τα αιτήματα για το Δήμο του. Προβλήματα, μάλιστα, στα οποία δε συμπεριλαμβάνονται ούτε καν  στοιχειώδεις αναφορές στις μη αποκατασταθείσες καταστροφές της θεομηνίας του Ιανού (Κέντρο Υγείας Μουζακίου, γέφυρα Καραϊσκάκη, γέφυρα Μπαλάνου, υποβληθέν Τεχνικό Δελτίο για καταστροφές σε λοιπές υποδομές, κ.λ.π.), λες και οι συγκεκριμένες καταστροφές ποτέ δε συνέβησαν ή έχουν πάψει να υφίστανται.

Εμφανέστατη για ακόμα μια φορά η έλλειψη ουσιαστικής διοίκησης του Δήμου, ικανής να αντιμετωπίσει τόσο τα υφιστάμενα από πριν προβλήματα όσο κι αυτά που προκάλεσε η θεομηνία του Ιανού αλλά και να προωθήσει λύσεις προς αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών ενός πολλά υποσχόμενου τόπου.

Ολοφάνερο ότι ο  Δήμος Μουζακίου μαραζώνει συνεχώς κάτω από το βάρος τόσο της αδιαφορίας και απραξίας των σημερινών διοικούντων του, που υπακούουν πρόθυμα στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας και των ομοϊδεατών τοπικών στελεχών ή εκπροσώπων της, όσο και κάτω από το βάρος των επιλογών και των πολιτικών εκείνων που τον διοίκησαν τα τελευταία χρόνια, βασική μέριμνα των οποίων ήταν η ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων και στόχων και όχι η προώθηση των προοπτικών και των προβλημάτων του ίδιου του Δήμου.

Καιρός αλλά και επιτακτική για την τύχη και το μέλλον του Δήμου ανάγκη αυτά να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους δημότες.

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, Νομικός Α.Π.Θ., Υποστράτηγος ε.α (ΝΟΜ)

 

Προηγούμενο άρθρο Η ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της λειτουργίας των Σπιτιών Αγάπης Φαρσάλων και Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας