Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Η κτηνοτροφία στυλοβάτης της υπαίθρου χώρας


Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι προβλέψεις που υπάρχουν στη νέα προγραμματική περίοδο για την αιγοπροβατοτροφία.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί έντονα τους κτηνοτρόφους είναι η κατανομή των βοσκοτόπων καθώς με την τεχνική λύση που σήμερα εφαρμόζεται υπάρχουν τόσο τεχνικά όσο και ουσιαστικά προβλήματα.

Επίσης, ένα καθοριστικό θέμα είναι οι δασικοί χάρτες που ήδη έχουν αναρτηθεί, καθώς πολλοί βοσκότοποι θεωρούνται ως δασικές εκτάσεις, όπως επίσης και πολλοί ιδιωτικοί αγροί όπου έχουν φυτρώσει με την πάροδο του χρόνου μερικά αυτοφυή δένδρα για τη δασική υπηρεσία επίσης λογίζονται ως ιδιωτικές δασικές εκτάσεις.

Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να ενημερωθούν μέσω των Δήμων ή μέσω της Δασικής Υπηρεσίας αναφορικά με τους δασικούς χάρτες και όπου παρουσιάζονται αστοχίες να υποβληθούν έγκαιρα οι ενστάσεις, ώστε να συζητηθούν από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης και του τρόπου που αυτή αναμένεται να κατανεμηθεί.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε από τους παριστάμενους κτηνοτρόφους και την εκπρόσωπο του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Καρδίτσας να του καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση και τους διαμήνυσε ότι θα είναι διαρκώς το πλευρό τους για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο κ. Κωτσός μετά το πέρα της συνάντησης δήλωσε:

«Η κτηνοτροφία είναι ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος με σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία του Νομού Καρδίτσας, αλλά και στην Εθνική Οικονομία. Πέρα από την οικονομική συνεισφορά του συγκεκριμένου κλάδου αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κτηνοτρόφοι κρατούν όρθιες τις σύγχρονες Θερμοπύλες καθώς αποτελούν τον κύριο πληθυσμό των ορεινών, μειονεκτικών και πληθυσμιακά αποψιλωμένων περιοχών της χώρα μας.

Εξάλλου η Ελλάδα είναι ελλειμματική τόσο σε κρέας όσο και σε γάλα γεγονός που καθιστά επιτακτική των περεταίρω ανάπτυξη και στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα και των ανθρώπων που τον υπηρετούν»

Προηγούμενο άρθρο Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη για τα κορίτσια του ΓΣ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού σε όλη τη Θεσσαλία