Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Να επισκεφθεί η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής τα έργα του Αχελώου


Το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας, τα ημιτελή έργα του Αχελώου ποταμού, το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων και τα υπολείμματα δασικών προϊόντων στα δάση αποτέλεσαν τα θέματα τα οποία έθεσε προς συζήτηση στην επιτροπή προστασίας του περιβάλλοντος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του τόνισε την αναγκαιότητα για άμεση λύση του υδατικού ζητήματος της Θεσσαλίας και ζήτησε από την επιτροπή, στο πλαίσιο των επισκέψεων οι οποίες θα προγραμματιστούν, να συμπεριληφθεί και επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα από τα ημιτελή έργα του Αχελώου ποταμού.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε πως «Θα πρέπει να συζητήσουμε άμεσα, το ζήτημα του υδατικού θέματος της Θεσσαλίας και μάλιστα θα έλεγα στο πλαίσιο των επισκέψεων καλό θα είναι η Επιτροπή μας να έρθει να δει και τα ρημαγμένα έργα του Αχελώου κάποια στιγμή για να έχετε μια συνολική άποψη τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περιοχή».

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός σημείωσε «Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εδαφικό σύνταγμα ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθορίζοντας έτσι τις περιοχές καταλληλότητας ή προτεραιότητας για την εγκατάσταση είτε αιολικών, είτε φωτοβολταϊκών, είτε υδροηλεκτρικών. Το μεγαλύτερο ζήτημα σε όλη αυτή τη διαδικασία, κυρίως με τα αιολικά και τα υδροηλεκτρικά, είναι των κοινωνικών αντιπαραθέσεων και αντιθέσεων που είμαι βέβαιος ότι, μέσα από μία σοβαρή αλλά και πειστική συζήτηση και χωροθέτηση αυτών των πηγών, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα ζητήματα και να τρέξουν πιο γρήγορα όλες οι διαδικασίες για την εγκατάσταση είτε αιολικών, είτε υδροηλεκτρικών, είτε άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Επίσης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθεσε δύο επιπλέον ζητήματα, σχετικά με τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και εφοδίων του αγροτικού περιεχομένου και σχετικά με τα δασικά υπολείμματα των δασικών προϊόντων.

Όσον αφορά τη διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και εφοδίων του αγροτικού περιεχομένουο Βουλευτής τόνισε ότι «δεν εγκυμονούν κίνδυνο μόνο για το περιβάλλον λόγω κακής διαχείρισής τους και μη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισής τους, αλλά εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους και για την υγεία των χρηστών και συν όλα αυτά καταλήγουν σε υδάτινους αποδέκτες, χωρίς καμία προηγούμενη προεργασία και όλο αυτό συνιστά μια υγειονομική βόμβα κυρίως σε αγροτικές περιοχές».

Τέλος, όσον αφορά τ τελευταίο ζήτημα που έθιξε ο κ. Κωτσός αφορά τα δάση και συγκεκριμένα τα δασικά υπολείμματα των δασικών προϊόντων τα οποία όπως σημείωσε παραμένουν στα ίδια τα δάση και αποτελούν επί της ουσίας μια βόμβα για την αυτανάφλεξη είτε για τη δημιουργία εστιών πυρκαγιάς, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμη βιομάζα και πηγή ενέργειας, αξιοποιούμενα με τον καταλληλότερο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η νέα πεζογέφυρα στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Εργασίας ΣΘΕΒ - ΣΕΒ και θεσσαλικών επιχειρήσεων για επίκαιρα εργασιακά θέματα