Ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας ΣΘΕΒ – ΣΕΒ και θεσσαλικών επιχειρήσεων για επίκαιρα εργασιακά θέματα


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ, συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών του ΣΕΒ, του ΣΘΕΒ και εκπροσώπων θεσσαλικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρήσεων και την ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και το νέο πλαίσιο για την  παροχή τηλεργασίας στις επιχειρήσεις. Επίσης, έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος TELEWORKREADY με αντικείμενο την τηλεργασία που ανέλαβε να υλοποιήσει ο ΣΕΒ με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός πρακτικού Οδηγού για την τηλεργασία, που θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και θα διατεθεί δωρεάν με την λήξη του προγράμματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι θεσσαλικών επιχειρήσεων όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα τρέχοντα αυτά θέματα αλλά και να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

Τη συνάντηση συντόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ Κ. Έλενα Καματέρη ενώ από πλευράς ΣΕΒ παρέστησαν οι κ. Κατερίνα Δασκαλάκη, Senior Advisor και Γιάννης Σιδηρόπουλος, Policy Expert του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ, η κ. Ελευθερία Ρώμα, AssociateAdvisor, Τομέας Διεθνών Σχέσεων & Περιφερειακής Ανάπτυξης και η κ. Χρυσηίδα Πουλάκου, Δικηγόρος Εργατικού Δικαίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Κωτσός: Να επισκεφθεί η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής τα έργα του Αχελώου
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τη δακοκτονία