Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Προτεραιότητα ο Αγροτικός τομέας για την Κυβέρνηση


Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καιο εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Κωτσός όσον αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες, κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό με την οποία ζητά να γίνεται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλους τους αγρότες. Ο κ. Κωτσός προέβη σε αυτή την κίνηση διότι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης της αγροτικής οικονομίας  αφορά μόνο τους παραγωγούς που μετέχουν σε ομάδες παραγωγών, ή στο πρόγραμμα τηςσυμβολαιακής γεωργίας, ήσε συνεργατικά σχήματα και ή τους νέους αγρότες.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν αυτές οι αλλεπάλληλες κρίσεις, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες με κύριο στόχο την προστασία της ελληνικής οικονομίας και πρωτίστως των πληττόμενων παραγωγικών κλάδων όπως του αγροτικού τομέα παραγωγής. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και με συνεχείς παρεμβάσεις στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του. Έτσι, προκείμενου να στηρίξουμε πραγματικά τον αγροτικό κλάδο, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους αγρότες στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης», δήλωσε στον Υπουργό ο κ. Κωτσός.

Επιπλέον, η συζήτηση των 2 αντρών επικεντρώθηκε και στο επενδυτικό πρόγραμμα αρδευτικών έργωντο οποίο παρουσίασε ο κ. Λιβανός τις προηγούμενες και αφορά συνολικά 21 αρδευτικά έργα, συνολικού κόστους κατασκευής 1,6 δισ. Ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στα περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ τα οποία επενδύονται από την κυβέρνηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προκειμένου να εκσυγχρονιστούν τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα το οποίο οφείλουμε να κερδίσουμε ως χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για νερό, είναι η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κυβέρνηση μας, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως την επιτακτική ανάγκηορθής διαχείρισης του νερού επενδύουμε περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ για τον εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας. Αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της περιοχής μας καθώς θα επωφεληθούν περισσότεροι από 9.000 αγρότες και θα δημιουργηθούν τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να αρδευτούν περίπου 190.000 στρέμματα», δήλωσε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αρδευτικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.Μέσω της καλύτερης άρδευσης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παραγωγή και αυξάνεται η αποδοτικότητα των καλλιεργειών. Όσον αφορά των ειδικό φόρο κατανάλωσης των αγροτών ο κ. Λιβανός δήλωσε πως οφείλουμε να εξετάσουμε όλους τους παραμέτρους προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τον ευαίσθητο αυτό κλάδο της αγροτικής οικονομίας.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αστ. Βασιλάκος: Εκτός κανονικότητας … η κατεδάφιση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου