Ειδήσεις

Ημερίδα της ΠΕΔ για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας


«Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας» είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας.

Στην ημερίδα, που θ’ αρχίσει στις 10 πμ. και γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Αθανάσιος Νασιακόπουλος και εισηγητές θα είναι: ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Σύμβουλος Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας Κλίματος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Γιώργος Κρεμλής, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νικόλαος Δέρκας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Υδρολογίας και Υδατικών Πόρων Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Λουκάς, ο Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος Δημήτριος Ντογκούλης, ο Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Γιαννακός και το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών και Δ.Σ. ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αναστάσιος Μπαρμπούτης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας Αθανάσιος Μαρκινός, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτριος Τσούρης και ο Διευθυντής ΤΟΕΒ Πηνειού Βασίλειος Αραμπατζής.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Η διαχείριση των υδάτων στο Θεσσαλικό χώρο μέσα απότο πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής
  • Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα υποδομών ΑγροτικήςΑνάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων της  Κλιματικής Κρίσης στην Ελλάδα.
  • Η κυκλική Οικονομία και διαχείριση Υδάτινων Πόρων
  • Η Ανάγκη θεσμικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων
  • Το πρόβλημα του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας
  • Τα έργα οι δράσεις και οι αναγκαίες πολιτικές ωςπροοπτική διεξόδου του Υδατικού Προβλήματος της  Θεσσαλίας.

 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.gmstudio.online/

Στον χώρο διεξαγωγής της, στο ξενοδοχείο Imperialθα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γιώργος Κωτσός: Προτεραιότητα ο Αγροτικός τομέας για την Κυβέρνηση