Hμερίδα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινάδων


Ικανοποιημένοι έμειναν οι διοργανωτές της ημερίδας για την Πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών, την προαγωγή της ψυχικής υγείας και τον ρόλο των εθελοντών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21.09.2008. επιστημονική επιμέλεια ανέλαβαν η «Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης» – Κέντρο Πρόληψης ν. Καρδίτσας και ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Καρδίτσας.

          Σύντομο Χαιρετισμό έκαναν: Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βερίλης Δομήνικος, ο οποίος τόνισε την σημασία του ρόλου και του έργου της «Πρότασης Κοινωνικής Παρέμβασης» στην τοπική κοινωνία, και ότι ο Δήμος παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της πρόληψης. Μεταβιβάστηκε χαιρετισμός του Προέδρου Δ.Σ. της «Πρότασης Κοινωνικής Παρέμβασης» κου Τάτσιου Λάμπρου.

          Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Ε.Ε.Σ. κος Αντωνόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, περιέγραψε το πρόβλημα των ναρκωτικών, ποιους απειλεί περισσότερο, καθώς και τις σκέψεις του για τον ρόλο του Ε.Ε.Σ. και τις συνεργασίες που μπορεί να αναπτύξει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

          Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινάδων κος Λάμπρου Νικόλαος άνοιξε και συντόνισε τις εργασίες της ημερίδας.

          Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των εισηγήσεων ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της «Πρότασης Κοινωνικής Παρέμβασης» Αποστολόπουλος Κώστας, περιέγραψε το πώς και γιατί της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Καρδίτσας, παρουσίασε τις ενέργειες δράσεις του φορέα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση των άλλων, πως οι «ειδικοί» δεν φτάνουν, και έτσι οφείλουμε να οδηγηθούμε στην αναγκαιότητα της κοινωνικής τοπικής δικτύωσης σε τρεις άξονες: ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση – εκπαίδευση.

Ο κος Λαμπρογιώργος Χρήστος, Κοινωνικός Λειτουργός του Ε.Ε.Σ. παραρτήματος Λάρισας, παρουσίασε το έργο του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, την εκπαίδευση των εθελοντών, και συνέδεσε τον ρόλο των εθελοντών στις τοπικές κοινωνίες και στα προγράμματα πρόληψης που αναπτύσσονται.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμού της συνοικίας Καμινάδων. Ευχή όλων, κι άλλες συνοικίες να πάρουν την πρωτοβουλία, ώστε οι δημότες, να ενημερώνονται σταδιακά, για το έργο της πρόληψης και πως ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτό.

Προηγούμενο άρθρο Σε κρίσιμη καμπή η εκτροπή του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται αισθητικά το κέντρο της Καρδίτσας