Ειδήσεις

H Περιφέρεια στη διεθνή τουριστική έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελ Αβίβ


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική περίοδο στην Θεσσαλία είναι τα μηνύματα που έρχονται από την 25η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market –IMTM 2019» και στην οποία συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

Η έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το διάστημα 12 και 13 Φεβρουαρίου, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου και το σημαντικότερο γεγονός για την εισερχόμενη και εξερχόμενη τουριστική βιομηχανία του Ισραήλ. Υπήρξε ισχυρή εκπροσώπηση από 40 χώρες και κατά τη διάρκειά της διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις, όπως συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Ο ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση ΙΜΤΜ με περίπτερο και με συμμετοχή αριθμού-ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Καβάλας και Βόλου καθώς και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια είναι σταθερά ο πρώτος προορισμός διακοπών των Ισραηλινών με διαφορά. Το 2018 σημειώθηκε μεγάλη άνοδος, άνω του 13%, σε σχέση με το 2017 στις αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα, όπου ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 600.000. Το 2019 νέα υψηλή αύξηση, ως και 16%, καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις και τον προγραμματισμό των αεροπορικών πτήσεων. Περισσότεροι από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν ελληνικούς προορισμούς την φετινή χρονιά.

Στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί η αναβάθμιση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας, 365 ημέρες τον χρόνο, προς όφελος όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων, ώστε να διαχυθούν τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση των θεσσαλικών τουριστικών προορισμών στο Ισραήλ καθώς αυτή η τουριστική αγορά είναι μια νέα, δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά και οι θεσσαλικοί προορισμοί διαθέτουν όλα όσα ζητούν οι ισραηλινοί επισκέπτες της περιοχής. Φυσική ομορφιά, μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, καθαρές ακτές, εξαιρετικές ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυάριθμες δραστηριότητες στη φύση, αξιόλογη τοπική κουζίνα με αγνά προϊόντα, αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς και φυσικά μοναδική μουσική και φιλοξενία των κατοίκων. Επιπλέον οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Τελ Αβίβ με τα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου κάνουν εύκολη και άνετη την πρόσβαση στην περιοχή σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές από τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και ξενοδοχείων για την άρτια παρουσία.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιώνονταν από εκπροσώπους Φορέων, Επιμελητηρίων, Ενώσεις ξενοδόχων και επαγγελματίες του κλάδου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι  πραγματοποίησαν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις με σύναψη νέων συμφωνιών. Τα μηνύματα για την Θεσσαλία από την τουριστική έκθεση είναι πολύ θετικά, καθώς η Θεσσαλία παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ισραηλινών τουριστών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αγγελική Χονδροματίδου, ο Έλληνας Πρόξενος στη Χάιφα κ. Κωνσταντίνος Ζηνόβιος και ο υπεύθυνος του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Χαρίλαος Καλπίδης, με τον οποίο και συζητήθηκαν δράσεις περαιτέρω προβολής της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά του Ισραήλ μέσω διοργάνωσης road show και ταξιδιού φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Τουρισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Ελένη Κατσαρού και το στέλεχος Ευαγγελία Παπαθεοδώρου.

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Κικίλιας: Στόχος της Ν.Δ. η αυτοδυναμία
Επόμενο άρθρο 18 μετάλλια για την ΑΚΑΚ & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό