Ειδήσεις

H Αναπτυξιακή Καρδίτσας στη Διεθνή Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μελέτης του Erasmus+ στην Ιορδανία


H Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Α. Ο. συμμετείχε στη Διεθνή Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μελέτης (study visit) του προγράμματος Erasmus+ στην Ιορδανία, με τίτλο «(Y) WADDI RUM Youth work acts digital, diverse, and inclusive and is Running for Ur Mental health Mastering the crises: Mental health, digitalization, diverse and inclusive in youth work: the challenge for the future».

Το Έργο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Αυστριακή Εθνική Υπηρεσία του προγράμματος Erasmus+. Ο Φορέας υλοποίησης του Έργου ήταν το Κέντρο υποστήριξης νέων JUGENDZENTRUM από το PERG της Αυστρίας και Συντονιστής, η ΜΚΟ Desert Bloom For Training and Sustainable Development από την Ιορδανία.

Εκτός από την Ελλάδα (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.) συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων 11 χώρων, συγκεκριμένα από την Κροατία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, την Αυστρία, την Φινλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία, την Αρμενία, την Αλγερία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστίασε σε υποστηρικτικές δράσεις για τους νέους που αλληλοεπιδρούν ψηφιακά και ποικιλόμορφα και είχε ως στόχο την άμβλυνση των αποκλεισμών που έχουν άμεση σχέση με την ψυχική τους υγεία. Το πρόγραμμα επίσης πραγματεύτηκε τις τάσεις της σημερινής εποχής, όπως η ψυχική υγεία, η ψηφιοποίηση, η ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς εργασία για του νέους, τα οποία αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον.

Η επίσκεψη μελέτης πραγματοποιήθηκε από 11 έως 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμμάν και την Πέτρα της Ιορδανίας. Στις εργασίες και δράσεις του προγράμματος συμμετείχαν 4 από τα στελέχη που απασχολούνται στο πρόγραμμα ESTIA, η κ. Χρυσαυγή Σέγγη – Συντονίστρια του Έργου ΕΣΤΙΑ, η κ. Βαΐα  Παπακυρίτση – Δασκάλα Ελληνικών, η κ. Μπαλαμάτσια Βικτώρια και η κ. Τσιάνου Χρυσάνθη – Κοινωνικοί Επιστήμονες, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, επιτυχημένης αντιμετώπισης του στρες, υπέρβασης καταστάσεων κρίσης, αλλά και ψηφιοποίησης της εργασίας με νέους.

Μέσω του έργου, η ομάδα της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. ανέπτυξε νέες δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα της αντιμετώπισης του άγχους, της κριτικής σκέψης και της σημασίας της ψυχικής χαλάρωσης καθώς επίσης διεύρυνε το γνωστικό της πεδίο πάνω σε δραστηριότητες και δράσεις ανάπτυξης κοινωνικών και εργασιακών ικανοτήτων των νέων. Συμπληρωματικά, διαμέσου του εκπαιδευτικού προγράμματος, η ΑΝΚΑ Α.Ε. διεύρυνε το δίκτυο γνωριμιών της, εκπαίδευσε τα στελέχη της σε καινοτόμους τρόπους συνεργασίας και άνοιξε την πόρτα σε νέες συνεργασίες και μελλοντικά έργα.

Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συνεχίζει να επεκτείνει τη δικτύωσή της με φορείς σε Ευρωπαϊκό και ευρύτερο Μεσογειακό επίπεδο, υπηρετώντας τη 2η Προτεραιότητα της Στρατηγικής της ‘’ΑΝΚΑ2030’’, η οποία εστιάζει στην αποτελεσματικότερη Διασύνδεση & Δικτύωση της εταιρίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα 6 νέα μέτρα στήριξης μετά τους περιορισμούς
Επόμενο άρθρο Περιοδική επιθεώρηση για θέματα Τοπικής Ιστορίας κυκλοφόρησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα