Ειδήσεις

Happening: It’s Design/από τη Σχεδιάστρια Venia Giota


Τη Δευτέρα 17/02/20 σε μια πετυχημένη εκδήλωση, το νέο Τμήμα Δασολογίας, ΕπιστημώνΞύλου και Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, παρουσία 100 και πλέον φοιτητών του,υποδέχτηκε τη φημισμένη σχεδιάστρια Venia Giota, η οποία έλκει την καταγωγή της απότο νομό Καρδίτσας. Το όλο happening οργανώθηκε από το Εργαστήριο Επιστήμης &Τεχνολογίας Ξύλου του εν λόγω τμήματος. Συμμετείχε στην εκδήλωση και ο άμεσοςσυνεργάτης της κ. Venia Giota, ο επίσης βιομηχανικός σχεδιαστής κ. Giovanni Locci.
Με περιεκτικό τρόπο, ο κ. Μαντάνης αρχικά προλόγισε την κα. Venia Giota παρουσιάζοντας τη διαδρομή της, το έργο της και τις σημαντικές διακρίσεις και βραβεία που έχει λάβει σεδιεθνή κλίμακα για καινοτομικές σχεδιαστικές δημιουργίες (στα πεδία: αντικείμενα -έπιπλα – τεχνολογία). Το βιογραφικό της φαίνεται εδώ: http://mantanis.users.uth.gr/CVVenia.Giota.pdf
Ακολούθησε η παρουσίαση της κας. Venia Giota, η οποία επικεντρώθηκε σε μία ανάλυσητου ρόλου και της εξέλιξης του design στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και του τρόπου με τον οποίο το design process εφαρμόζεται σε τομείς άλλους πέραν του design. Στη διάλεξήτης παρουσίασε και σχεδιαστικά έργα / projects που η ίδια έχει «τρέξει» με σκοπό να δείξειτις προκλήσεις και τα εμπόδια που απαντώνται σε αυτή την άκρως δημιουργική διεργασία.
Το έργο της διεθνώς αναγνωρισμένης σχεδιάστριας έχει εκπονηθεί πρωτίστως στοεξωτερικό, κυρίως στην Ιταλία, Ασία-Αυστραλία και ΗΠΑ.

Πρόσθετα, η εισηγήτρια εξήγησετη διαδικασία του σύγχρονου design και την κωδικοποίησή του με ανάλυση διαφορετικώνσεναρίων και πρακτικών εφαρμογής.
Κατά την εκδήλωση, που οργάνωσε και συντόνισε ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Ι. Μαντάνης, παρουσία του Προέδρου του Τμήματος κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου και των διδασκόντων κ.κ.Σωτ. Καραστεργίου, Αθ. Μακρή, Αλ. Γαλαγάλα, Σωτ. Φερφυρή, Β. Βρέκου, Βασ. Φιλίππου,έγιναν πολλές ερωτήσεις και ακολούθησε μία εκτεταμένη συζήτηση. Η VeniaGiota τόνισετη μέγιστη σημασία της εκπαίδευσης στο εφαρμοσμένο αυτό αντικείμενο, και τονκαθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καθηγητές – δάσκαλοι στην εκπαιδευτικήδιαδικασία, ώστε νέα παιδιά – φοιτητές να αποκτήσουν δεξιότητες, γνώσεις και να έχουνευκαιρίες στη ζωή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση επιχειρηματικότητας στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας