Ειδήσεις

Η 1η διάλεξη του Σωκράτη Βασιλάκου για θέματα υγείας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9-11-23 στην αίθουσα της ΠΕΔ, η 1η προγραμματισμένη διάλεξη του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Υγιεινιστή και Γεωπόνου Σωκράτη Βασιλάκου με θέμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΙΤΑ, ΥΓΕΙΑ, ΜΕ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

Ο ομιλητής μέσα από διαφάνειες έκανε μια σύντομη εισαγωγή στο χώρο της παραδοσιακής ή εναλλακτικής ιατρικής και της ολιστικής αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν την διατροφή μας και γενικότερα την υγεία μας. Τόνισε ότι κλειδί στην αντιμετώπιση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία των ασθενειών είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη σωστή διατροφή, τη σωματική άσκηση, την ελαχιστοποίηση του άγχους μέσα από τη σωστή διαχείριση, τη διαβίωση σε καθαρό περιβάλλον και την αποφυγή των κακών συνηθειών. Δηλαδή μια προσπάθεια  για αλλαγή τρόπου ζωής και συμπεριφοράς απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.

Στο πάνελ πλαισίωσαν τον κ. Βασιλάκο οι κυρίες Έλενα Ρουσοπούλου-Βασιλάκου και Νικολέτα Καλυβιώτη οι οποίες συνέβαλαν στην αρτιότερη παρουσίαση της διάλεξης.

Πληροφορούμε το κοινό ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατή η ζωντανή μετάδοση μέσω Φ/Β όπως είχε ανακοινωθεί. Ζητούμε συγγνώμη. Ωστόσο για ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου η παρουσίαση της 1ης Διάλεξης, σύντομα θα αναρτηθεί στο Φ/Β του Σωκράτη Βασιλάκου.

Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 16-11-23 στον ίδιο χώρο (αίθουσα ΠΕΔ) και την ίδια ώρα (6.30 μ.μ.) με θέμα: ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ;

Προηγούμενο άρθρο Δ. Κουρέτας: Να πριμοδοτηθούν οι πλημμυροπαθείς μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης