Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Παραγωγική η συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κωβαίο, με τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο.

Ο δήμαρχος πρότεινε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με σκοπό την έρευνα, την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών, αναπτυξιακών, ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή επιστημονικής γνώσης, η οποία να υποστηρίζει την στρατηγική επιλογή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να καταστήσει την παραλίμνια περιοχή Κέντρο Καινοτομίας Περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος πρότεινε την λίμνη Πλαστήρα ως τόπο πρακτικής άσκησης των φοιτητών, καθώς και την δημιουργία Θερινών Ακαδημιών στα πλαίσια εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με φιλοξενία των παιδιών στην περιοχή.

Επίσης ο δήμαρχος ζήτησε την επιστημονική στήριξη του Δήμου για δημιουργία Πάρκου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στη Λίμνη Πλαστήρα, έργο ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Ο πρύτανης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση συνεργασίας. Παρόν στη συζήτηση ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ κ. Σεραφείμ Αλεξίου, από το Κρυονέρι, ο οποίος θα είναι κοινός εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων φορέων. Επίσης εκ μέρους του ΑΠΘ, παρούσα ήταν η κ. Μαριάννα Δώδου Μαριάννα, διδάκτωρ μηχανικός και διδάκτωρ φιλοσοφίας, μελετήτρια του ΑΠΘ η οποία υποστηρίζει τα προγράμματα. Το κείμενο συνεργασίας παραδόθηκε στις νομικές υπηρεσίες του ΑΠΘ και σύντομα αναμένεται η υπογραφή του συμφώνου.

Προηγούμενο άρθρο Η 1η διάλεξη του Σωκράτη Βασιλάκου για θέματα υγείας
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου