Ειδήσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Tο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14196 ευρώ.

Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος ( ακόμα και με ζημιά) στα 1102 ευρώ!! και στα 1823 ευρώ!! αντιστοίχως. Συν τη προκαταβολή φόρου, συν τα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όσο και να το γυροφέρνουν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Με τη καθιέρωση των τριετιών, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων(όσοι διατηρούν πάνω από 10 έτη επιχείρηση), θα πληρώνουν φόρο 2300!!!

Δε θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματος μας

Όλη αυτή η φορολεηλασία στο εισόδημα μας συμπληρώνεται με έναν ψηφιακό λαβύρινθο που εκτός από το ότι είναι επιπλέον κόστος κάνει και ακόμα πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργιάς των μικροεπιχειρήσεων μας. Η κυβέρνηση χτυπά απευθείας τις μικρές επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψει τα ματωμένα πλεονάσματα, θα “πιάσει” τα απαιτούμενα φορολογικά έσοδα. Άλλωστε οι προαπαιτούμενες υποχρεώσεις του ταμείου ανάκαμψης για να εξασφαλιστούν οι δόσεις για να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, προϋποθέτουν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη “φορολογική συμμόρφωση” των αυτοαπασχολούμενων. Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και πολύ μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεώρει μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα  της ελληνικής οικονομίας.

Τολμάει και μιλάει η κυβέρνηση και ο υπουργός Χατζηθάφτης για φορολογική δικαιοσύνη;;;; Να μας πει γιατί βρίσκονται σκοπίμως έξω από το κάδρο αυτής όσοι συγκεντρώνουν αμύθητο πλούτο;;;; Γιατί αφού θέλει δικαιοσύνη δεν φορολογεί αυτούς που συμβάλλον μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους:;;; Γιατί δε φορολογεί το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85 δις ευρώ τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα;;;

Να φορολογηθούν τώρα οι εφοπλιστές που έχουν εθελοντική φορολογία, οι  τραπεζίτες που έχουν αναβαλλόμενο φόρο, οι στρατηγικοί επενδυτές που φοροαπαλλάσσονται για 12 χρόνια

Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά. Δεν αντέχουμε άλλο

Πέρα από την φορολογία εισοδήματος, μαζί με τους εργαζόμενους πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, υψηλό ΦΠΑ, φόρους στα καύσιμα, δημοτικά τέλη και πάει λέγοντας. Πληρώνουμε επίσης, τα φροντιστήρια των παιδιών μας, την ιδιωτική υγεία, τις υποδομές που είναι ανύπαρκτες, την κοινωνική προστασία που είναι λειψή, τις συντάξεις πείνας. Πληρώνουμε την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα μας.

Στο κοινωνικό αυτοματισμό που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει απαντάμε με ενότητα με τους εργαζόμενους, με τους αγρότες, με τους συνταξιούχους, με τις οικογένειες μας. Όχι μόνο δεν είμαστε απέναντι αλλά έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τα ιδία δικαιώματα σε ζωή με αξιοπρέπεια.

Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους. Καλούμε την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας να πάρει απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη 22/11 και ώρα 13:00  με βάση και το πανελλαδικό κάλεσμα που έχει υπογράψει και η ΕΣΕΕ .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
  • Καταβολή αποζημίωσης στο 100% των ζημιών στους συναδέλφους που επλήγησαν στις πρόσφατες πλημμύρες (χωρίς αποσβέσεις παλαιότητας και άνευ κατάθεσης τιμολογίων αφού έχουν καταστραφεί λόγο πλημμύρας), ώστε να αντικατασταθούν μηχανήματα, εμπορεύματα, πρώτες ύλες, οχήματα κλπ.

Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα μπορούμε και επιβάλλεται να τους σταματήσουμε!

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Γιατί δεν χορηγούνται προκαταβολές για πλημμυρόπληκτες δενδρώδεις καλλιέργειες;