Ειδήσεις

Η δεύτερη από τις πέντε εισαγωγικές διαλέξεις για θέματα υγείας και διατροφής από το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Υγιεινιστή και Γεωπόνο Σωκράτη Βασιλάκο


      Την Πέμπτη 16-11-23 και ώρα 6.30 μ.μ.. στην αίθουσα της ΠΕΔ οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, πραγματοποιείται η δεύτερη διάλεξη από ένα κύκλο πέντε εισαγωγικών διαλέξεων του Σωκράτη Βασιλάκου, με θέμα:

ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ;

Το όνομα του  παγκοσμίου φήμης Έλληνα επιστήμονα-ερευνητή Γιάννη Ιωαννίδη είναι συνώνυμο της επιστημονικής αυθεντίας και είναι ο γιατρός με τις περισσότερες αναφορές στο έργο του παγκοσμίως.

Το 2010 χαρακτηρίστηκε ως ο «πιο τολμηρός επιστήμονας κι ένας από τους σύγχρονους διανοητές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο», ενώ λίγα χρόνια αργότερα αναγορεύτηκε «εταίρος Αϊνστάιν» στο Ινστιτούτο Υγείας του Βερολίνου.  Λέει λοιπόν σε συνέντευξή του ο κ. Ιωαννίδης: https://www.youtube.com/watch?v=Mw6fFTg37Wk

Ερώτηση: Υπάρχει απάτη στην επιστήμη;

Απάντηση: Υπάρχει απάτη, και είναι κάτι που το γνωρίζουμε από πολύ καιρό. Βέβαια οι απατεώνες επιστήμονες είναι μειοψηφία.

….Βλέπουμε επιστήμονες που χρησιμοποιούν πρακτικές που είναι ανήθικες, έχουμε συγγραφείς φαντάσματα, υπάρχουν τα αρπαχτικά περιοδικά που δημοσιεύουν ό,τι να είναι.

…Υπάρχουν 300 με 400 χιλιάδες κλινικές μελέτες που είναι ζόμπι

…Κάποιος ερευνητής που χρηματοδοτείται μπορεί να είναι σαν το Τζούκ-Μποξ, που ότι του βάζεις παίζει.

Ερώτηση: Είναι τελικά η επιστήμη ουδέτερη, ή είναι υποταγμένη στα θέλω του κάθε συστήματος;

Απάντηση: Είναι η υποταγμένη, η ανεξάρτητη, η έγκυρη ή άκυρη, η χρηματοδοτούμενη, η πιστοποιημένη, η ελεγχόμενη, η ορθή ή η λανθασμένη

Ο Δρ. Κάμπελ, επιφανής επιστήμονας και ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Κορνέλ ΗΠΑ, στο καταπληκτικό βιβλίο του: Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ γράφει σχετικά:

«Σελ. 293….Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Όλο το σύστημα-κυβέρνηση, επιστήμη, ιατρική, βιομηχανία, ΜΜΕ, ακαδημαϊκή κοινότητα-προωθεί τα κέρδη αντί για την υγεία, την τεχνολογία αντί για τα τρόφιμα, και τη σύγχυση αντί για τη σαφήνεια. Η περισσότερη σύγχυση-αλλά όχι όλη-σχετικά με τη διατροφή δημιουργείται με νόμιμους, πλήρως διαφανείς τρόπους και διαδίδεται από ανυποψίαστους, καλοπροαίρετους ανθρώπους, είτε ερευνητές, είτε πολιτικούς είτε δημοσιογράφους. Η πιο επιζήμια πτυχή του συστήματος δεν είναι σκανδαλοθηρική, ούτε είναι πιθανό να δημιουργήσει σάλο αν ανακαλυφθεί. Είναι ένας σιωπηλός εχθρός που λίγοι άνθρωποι βλέπουν και καταλαβαίνουν.

Σελ. 313: Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε καίριες κυβερνητικές και πανεπιστημιακές θέσεις που λειτουργούν υπό την ιδιότητα «ειδικών», των οποίων ο πραγματικός σκοπός είναι να καταπνίξουν την ανοιχτή και ειλικρινή επιστημονική συζήτηση. Ίσως παίρνουν αρκετά μεγάλη αποζημίωση για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των ισχυρών εταιρειών των τροφίμων και των φαρμάκων, ή ίσως απλώς έχουν μια πραγματική προσωπική προκατάληψη φιλική προ τις εταιρείες.

…Στα μεγαθήριά δεν άρεσε η ιδέα μιας σοβαρής σύνδεσης μεταξύ διατροφής και καρκίνου ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας. Η ιατρική στην Αμερική είναι η επιστήμη που θεραπεύει τις αρρώστιες με φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Αυτή τη φορά κατά πάσα πιθανότητα η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το λογ/σμό f/b του Σωκράτη Βασιλάκου.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: Στο τέλος της διάλεξης θα διανεμηθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες το εγχειρίδιο του Σωκράτη Βασιλάκου με τίτλο ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή Αιτήσεων για Διαμονή στη Φοιτητική Εστία του Βόλου Φοιτητών που προέρχονται από Μετεγγραφή
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση της Α. Σκόνδρα για παράταση του Προγράμματος Μείωσης Νιτρορύπανσης