Ειδήσεις

Παρέμβαση της Α. Σκόνδρα για παράταση του Προγράμματος Μείωσης Νιτρορύπανσης


Με σχετική αναφορά της προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, τόνισε την ανάγκη να επεκταθεί κατά 1 έτος, το Μέτρο 10 για την Μείωση της Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα το Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά την μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά και έληξε στο τέλος του 2022.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε από τον Υπουργό, να προχωρήσει στη λήψη του πρόσθετου μέτρου, τόσο αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παύσης του, όσο και για την στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η Βουλευτής ανέφερε ότι στο παρελθόν έχουν δοθεί δύο ίδιες παρατάσεις και ότι η εφαρμογή του μέτρου ενισχύει σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα των καλλιεργειών. Συνεπώς, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικό προς τους αγρότες του Νομού μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Η δεύτερη από τις πέντε εισαγωγικές διαλέξεις για θέματα υγείας και διατροφής από το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Υγιεινιστή και Γεωπόνο Σωκράτη Βασιλάκο
Επόμενο άρθρο Λέκκας: Ίσως οι μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη Ελλάδα αυτές στη Θεσσαλία