Ειδήσεις

Η δύναμή μας είναι στο μαζί – Γράφει η Δώρα Γούλα, Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας


Διαμαρτυρόμαστε κατά της αυξανόμενης ακρίβειας που επιβαρύνει τα νοικοκυριά, διαμαρτυρόμαστε για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική  δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Το κύμα ακρίβειας μας φέρνει αντιμέτωπους με μια κατάσταση που μας οδηγεί σε κρίση επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε καν οι βασικές μηνιαίες δαπάνες , πόσο μάλλον δε όταν έχεις παιδιά και πρέπει να πληρώσεις φροντιστήρια, ή φοιτητές κ πρέπει να πληρώσεις επιπλέον ενοίκια και λογαριασμούς.

Συμμετέχοντας στην απεργία,

Στηρίζουμε τη διεκδίκηση για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίων επίπεδα . Υποστηρίζουμε την ανάκτηση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων.

Αγωνιζόμαστε για δίκαιες αυξήσεις στους μισθούς που θα ανταποκρίνονται στο αυξημένο κόστος ζωής και θα ενισχύουν την καταναλωτική δύναμη.

Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση και δίκαιες συνθήκες εργασίας, μακριά από πρακτικές εκμετάλλευσης και ανισότητας.

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις πολιτικές που ευνοούν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου καλού και της κοινωνικής ευημερίας.

Αμφισβητούμε τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές που προωθούν την ανισότητα και την κοινωνική αδικία.

Στηρίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουν τα συλλογικά δικαιώματά τους.

Απαιτούμε εργασία με σεβασμό της προσωπικότητάς μας. Τα συνδικάτα λέμε όχι στην ηθική παρενόχληση, όχι στον εργασιακό εκφοβισμό και στην εξουθένωση της αξιοπρέπειας και της υγείας των εργαζομένων

Απαιτούμε πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους, και όχι μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων ή επιχειρήσεων.

Γι αυτό στις 17 Απρίλη δεν πρέπει να λείπει κανείς και καμία από την Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 11 το πρωί. Η δύναμή μας είναι στο ΜΑΖΙ!

 

Προηγούμενο άρθρο Τετραήμερη περιβαλλοντική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πρέβεζα και Λευκάδα
Επόμενο άρθρο Στη λίμνη Κάρλα, στη δομή Κουτσόχερου και στον Παλαμά ο Πέτρος Κόκκαλης