Ειδήσεις

Τετραήμερη περιβαλλοντική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πρέβεζα και Λευκάδα


Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Νερό, το ευλογημένο» και «Νερό: ζεις με αυτό, δε ζεις χωρίς αυτό», οι   μαθητές & οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνάσιου Καρδίτσας πραγματοποίησαν από 03-04-2034 έως 06-04-2024 τετραήμερη  εκπαιδευτική εκδρομή στην Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Πάργα & τα Ιωάννινα. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Νάσιου Σταυρούλα, Παπασταθοπούλου Παναγιώτα, Τζέλλου Αντιγόνη και Αρβανίτη Γεωργία, οι οποίες και οργάνωσαν το όλο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην εκδρομή  επισκέφθηκαν:

  • Στο Μέτσοβο το Λαογραφικό Μουσείο, στο αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα.
  • Στην Πρέβεζα το Σαϊτάν Παζάρ, τον Άγιο Χαράλαμπο, το ρολόι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.
  • Στο χωριό Φρύνι της Λευκάδας την Ιερά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, το Ναυτικό Μουσείο του Θάνου Μορίνα και την πόλη της Λευκάδας με την περίφημη ξύλινη γέφυρα.
  • Το Νυδρί, όπου έκαναν κρουαζιέρα στο νησί του Ωνάση Σκορπιό, το Μεγανήσι, το σπήλαιο του Παπανικολή και το νησί του Βαλαωρίτη, τη Μαδουρή.
  • Το ΚΕΠΕΑ Φιλιππιάδας, όπου παρακολούθησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα για το νερό και επισκέφθηκαν τη λίμνη του Ζηρού.
  • Την πόλη της Πάργας και το μεσαιωνικό κάστρο της.
  • Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη στα Γιάννενα, ενώ περιηγήθηκαν και στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής και τις συνοδούς καθηγήτριες για την άρτια οργάνωσή της. Η εμπειρία αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το σχολείο έχει τη δυνατότητα να παρέχει τη γνώση σε πολλές μορφές, μέσα και έξω από τη σχολική αίθουσα, και να προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό των μαθητών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου! - Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η δύναμή μας είναι στο μαζί - Γράφει η Δώρα Γούλα, Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας